Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment uluitor al Mitropolitului Austriei: 'Sfârşitul unei Europe unite este aproape'

UE Uniunea europeana

Mitropolitul Arsenie al Austriei, din cadrul Patriarhiei de Constantinopol, consideră că ''sfârşitul unei Europe unite este aproape'', ca urmare a poziţiei Uniunii Europene în legătură cu imigraţia ilegală.

''O mare ameninţare pentru unitatea europeană este poziţia UE în problema imigraţiei ilegale. Europenii, de fiecare dată, nu au grijă decât de ei înşişi, aruncând problemele pe umerii altora. Aceasta poate însemna sfârşitul unei Europe unite'', a afirmat mitropolitul, într-un interviu pentru Kathpress, agenţia de presă a Bisericii Catolice din Austria, citată de portalul agionoros.ru. În acelaşi timp, mitropolitul Arsenie a atras atenţia asupra faptului că Grecia se confruntă în prezent cu o gravă criză umanitară. ''Economia ţării este distrusă, şomajul este masiv, salariile sunt drastic reduse. În fiecare zi, în această ţară sosesc între 3.000 şi 4.000 de refugiaţi, cărora trebuie să li se acorde ajutor, pentru că Grecia pur şi simplu nu-i poate lăsa pe aceşti oameni să moară'', a afirmat mitropolitul.

În continuare, ierarhul a subliniat că Atena nu poate face faţă singură acestei crize, avertizând că, dacă lucrurile nu se schimbă, situaţia în Grecia va fi complet destabilizată. ''Printre refugiaţi sunt mulţi copii, nevoiţi să doarmă sub cerul liber. Grecii se străduiesc, prin propriile eforturi, să îi ajute, dar ei nu pot înţelege indiferenţa Europei'', a mai afirmat mitropolitul Arsenie în interviul menţionat, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.