Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentele lui Dodon pentru Moldova: Ce se întâmplă la vecini este o lecție și pentru noi

www.puterea.ro
Putin si Dodon

Astăzi se împlinește o lună de la începutul invaziei militare ruse și a masacrului din Ucraina.

În timp ce autoritățile din Republica Moldova și cetățenii s-au mobilizat exemplar în gestionarea fluxului de refugiați care fug din calea bombardamentelor, fostul președinte Igor Dodon a lansat zeci de amenințări, sugerând subtil guvernării să nu ignore conducerea de la Kremlin, transmite presa din Moldova.

Înserăm mai jos mulțimea de avertismente lansate de Igor Dodon pe fundalul tragediei din țara vecină. Le-am înserat doar pe cele de pe paginile sale de socializare.

23 martie 2022 (pe când autoritățile ucrainene anunță că de la începutul războiului au murit 121 de copii, iar 167 au fost răniți); Igor Dodon: „Conducerea țării noastre ar trebui să reevalueze și să regândească relațiile cu Federația Rusă. Este extrem de important ca Moldova să nu se alăture niciunei sancțiuni și să respecte neutralitatea, inclusiv cea politică și economică, pentru a nu fi inclusă în lista statelor neprietenoase”.

21 martie 2022: „Majorarea din luna aprilie a tarifului la energia electrică nu este ultima. De la 1 mai va fi o nouă creștere. (...)În această situație, există doar două opțiuni. 1 – de negociat cu Rusia” .

21 martie 2022: „Conducerea țării ar trebui să învețe o lecție din actuala situație din Ucraina, să nu se implice în acest conflict și să facă tot posibilul pentru a ajunge la un consens cu Transnistria”.

18 martie: „Cred că Rusia va rezista, iar Occidentul, din cauza sancțiunilor va pierde mult mai mult, pe termen scurt și mediu. (...) Cu Rusia, cu Putin trebuie să fim prieteni”.

18 martie: „Autorităţile Moldovei trebuie să fie foarte atente în declarațiile și acțiunile sale. În ultimele zile, am văzut declarații și decizii contradictorii. Ne aflăm pe un butoi cu pulbere, iar cineva se joacă cu chibriturile”.

16 martie: „Moldova a început să susțină sancțiunile Occidentului împotriva Rusiei? (...) Vreau să mă adresez către reprezentanții actualei guvernări - nu veți reuși s-o faceți pe ascuns. Partenerii noștri din Est sunt atenți la fiecare mișcare neprietenoasă. Și nu doar acordă atenție, ci și reacționează rapid”.

14 martie: „Moldova poate deveni un hub regional, o punte economică între Vest și Est. Criza actuală, cauzată de conflictul regional și de sancțiunile economice și politice bilaterale fără precedent, reprezintă o oportunitate pentru țări precum Republica Moldova”.

11 martie: „Dacă la o anumită etapă autoritățile se vor dezice de poziția noastră cu privire la neutralitate, acest lucru va fi un semnal pentru a fi implicați într-un conflict”.

11 martie: „Ceea ce se întâmplă în Ucraina ar trebui să fie o lecție pentru autoritățile din Republica Moldova”.

10 martie: „ Am discutat și am examinat detaliat posibilitățile de efectuare a operațiunilor de export-import între Republica Moldova și Federația Rusă”.

4 martie: „Aș vrea să atenționez reprezentanții conducerii actuale a Republicii Moldova cu privire la unele declarații pripite, eronate și periculoase precum ar fi o posibilă ieșire din CSI”.

1 martie: „ Nu văd motive pentru implicarea Moldovei în ceea ce se întâmplă acum în Ucraina. (...) Noi trebuie să ne păstrăm neutralitatea”.

28 februarie: „Este necesar să facem tot posibilul pentru a nu pierde piața rusă în condițiile introducerii de noi sancțiuni împotriva Rusiei”

27 februarie: „ Moldova este o țară mică, neutră. Noi nu avem nevoie de război! Noi nu trebuie să participăm în bătăliile geopolitice”.

24 februarie, ziua în care trupele militare ruse au invadat Ucraina: „Consider că ceea ce se întâmplă la vecini reprezintă o lecție importantă și pentru noi”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.