Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul care pune pe jar Europa în privința penuriei de energie: 'Răul abia urmează să vină'

SGS
petrol gaze

Ministrul energiei din Qatar a avertizat marţi că "răul abia urmează să vină" în ce priveşte penuriile de petrol şi gaz din Europa, subliniind că iarna călduroasă a permis evitarea unor greutăţi şi mai mari pe parcursul ultimelor luni, relatează AFP.

Bogatul emirat din Golf, aflat printre primii exportatori de gaz din lume, speră să încheie contracte de lungă durată cu statele europene care, în cea mai mare parte, au refuzat până acum, în pofida demersurilor lor frenetice vizând găsirea de alternative la combustibilul rusesc, notează France Presse.

"Singurul lucru care a salvat omenirea şi Europa în acest an au fost o iarnă caldă şi încetinirea economiei", a declarat ministrul Saad Al-Kaabi în cadrul unui forum desfăşurat la Doha.

După invazia rusă din Ucraina din februarie 2022, europenii au manifestat temeri privind o penurie gaz, din cauza sancţiunilor împotriva Moscovei şi a creşterii preţurilor pe pieţele mondiale, aminteşte AFP.

"Dacă economia începe să ia avânt în 2024 ca urmare a unei ierni normale, cred că urmează ce e mai rău", a estimat ministrul qatariot.

"Dacă nu conştientizează acest lucru, dacă nu au plan adecvat, demonizează companiile de petrol şi gaz şi nu discută cu producătorii", europenii vor fi nevoiţi să facă faţă unei "realităţi care se va impune", a avertizat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.