Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENTUL care vine din India: Tratamentul cu plasmă împotriva COVID-19 nu şi-a dovedit, încă, eficacitatea

Puterea
plasma umana sange recoltare

Terapia cu plasmă nu şi-a dovedit eficacitatea şi se află încă într-un stadiu experimental, a precizat marţi un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din India, în urma informaţiilor din mass-media potrivit cărora mai multe spitale din India tratează pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 folosind terapia cu plasmă, informează DPA.

"Folosirea acestui tratament înainte ca ICMR (Consiliul Indian al Cercetării Medicale) să-l avizeze ar fi ilegală şi s-ar putea dovedi dăunătoare pentru un pacient'', a declarat Lav Agarwal, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură de la DNA de ultim moment! Sunt vizați mii de magistrați cu dosare penale

În prezent, ICMR realizează studii pe teritoriul Indiei pentru a identifica şi a înţelege terapia prin plasmă care mai poartă denumirea şi de 'plasma convalescentă'.

Tratamentul constă în prelevarea plasmei cu anticorpi împotriva COVID-19 de la o persoană care a fost diagnosticată cu boala şi s-a vindecat şi transferarea acesteia prin transfuzie către o persoană bolnavă.

Citește și: Suceava are de cinci ori mai mulți bolnavi cu noul coronavirus decât Oradea. Motivul este metoda de testare prin polling

Mai multe spitale au anunţat în ultimele săptămâni că starea unor pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, aflaţi în stare critică, s-a îmbunătăţit după această metodă de terapie.

În timp ce doar o parte dintre aceste spitale, printre care cel localizat în New Delhi, fac parte din programul testărilor pe teren, alte nu sunt incluse, cum ar fi spitalele private.

Citește și: Vor începe să se audă zgomote de cătușe la CFR? Corpul de Control al prim-ministrului a trimis un raport la DNA

Numărul cazurilor pozitive de COVID-19 se apropie de 30.000 în India, numărul noilor infectări zilnice fiind situate între 1.500 şi 1.700. Până în prezent, 937 de persoane au decedat din cauza bolii, potrivit datelor guvernamentale.

"Întreaga ţară aşteaptă acum o descoperire făcută de oamenii noştri de ştiinţă, fie că este vorba despre un nou medicament, o încercare reuşită a unei terapii folosite pentru a trata COVID-19 sau un nou vaccin", a spus ministrul Sănătăţii, Harsh Vardhan.

Citește și: Lovitură de la DNA de ultim moment! Sunt vizați mii de magistrați cu dosare penale

"Guvernul sprijină un număr de companii din domeniul cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin. Am făcut destule progrese în această direcţie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.