Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul dur al specialiştilor: Gestul care te poate îmbolnăvi de cancer ovarian

cancer

Specialiştii lansează o alertă pentru toate reprezentantele sexului frumos. Acesta este gestul care poate duce la tragedie. La contactarea cancerului ovarian.

Numărul cazurilor de cancer ovarian a crescut în ultima perioadă, această boală fiind catalogată de medici drept una dintre afecţiunile cu cele mai mici rate de supravieţuire. Cercetătorii s-au preocupat intens de incidenţa sa şi, chiar dacă nu au reuşit să găsească un leac, au făcut descoperiri surprinzătoare în ceea ce priveşte cauzele cancerului ovarian! Însă ceea ce ne alarmează este concluzia unui nou studiu: unul dintre obiceiurile de la care multe femei nu se abat poate constitui cauza cancerului ovarian! Multă vreme, a fost popularizată şocanta teorie că vaginul este un loc murdar, care trebuie curăţat cu consecvenţă pentru a-şi păstra sănătatea. Însă ultimele descoperiri în domeniu ne indică tocmai contrariul: nu numai că vaginul este dotat cu un sistem de auto-igienă ultraeficient, dar este mai curat şi decât cavitatea bucală, anunţă divahair.ro.

Citeşte şi: Suspans la funeraliile Reginei Ana: Prezenţă controversată la Palatul Regal / FOTO

Ce fac femeile greşit şi cum ajung la cancerul ovarian? Duşurile vaginale sunt inamici ascunşi. Ele pot distruge lactobacilii, microorganisme prezente în mod natural în vagin şi care menţin pH-ul acid, o formă de protecţie împotriva bacteriilor şi ciupercilor. Se ştie, de asemenea, că duşurile vaginale sunt şi o cauză a apariţiei candidozei, dar un studiu recent desfăşurat de National Institute of Environmental Health Sciences sugerează că ele s-ar putea număra chiar printre cauzele cancerului ovarian. Detaliile cercetării sunt şi mai terifiante: institutul a urmărit peste 41 000 de femei ale căror surori fuseseră diagnosticate cu cancer la sân, pe parcursul unui an. La încheierea termenului, 154 dintre acestea sufereau de cancer ovarian, iar cele care mărturisiseră că practicau spălăturile vaginale erau de două ori mai expuse, mai spune sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.