Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul Kremlinului în ziua înmormântării lui Aleksei Navalnii: 'Avem o lege care trebuie respectată'

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Kremlinul a declarat vineri că orice adunări neautorizate în sprijinul regretatului lider al opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care urmează să fie înmormântat vineri la Moscova, vor încălca legea, relatează Reuters.

Într-o teleconferinţă cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să facă o evaluare a lui Navalnîi ca figură politică şi a spus că nu are nimic de transmis familiei lui Navalnîi.

Aleksei Navalnîi, cea mai cunoscută figură a opoziţiei din Rusia, a murit subit pe 16 februarie într-o colonie penală din Arctica, unde îşi ispăşea pedepse care totalizau peste 30 de ani de închisoare.

O mulţime mare de oameni s-a adunat vineri în apropierea bisericii din Moscova unde urmează să fie slujba înainte de înmormântare, iar susţinătorii săi au cerut oamenilor să iasă seara, în memoria sa, în oraşele din Rusia.

"Doar pentru a ne reaminti: avem o lege care trebuie respectată. Orice adunări neautorizate vor fi o încălcare a legii, iar cei care participă la ele vor fi traşi la răspundere - din nou, în conformitate cu legea în vigoare", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.