Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul liderului ONU: 'Umanitatea este la o neînţelegere distanţă de distrugerea nucleară'

Reuters - Agerpres
consiliul de securitate ONU

Umanitatea nu este decât la "o neînţelegere" sau "o eroare de judecată" de "distrugerea nucleară", a avertizat luni secretarul general al ONU, estimând că un astfel de "pericol nuclear nu a mai existat de la apogeul Războiului Rece", relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Am fost extraordinar de norocoşi până în prezent. Dar şansa nu este o strategie, nici un scut pentru a împiedica tensiunile geopolitice să degenereze în conflict nuclear", a declarat Antonio Guterres în deschiderea unei conferinţe a celor 191 de ţări semnatare a Tratatului de Neproliferare Nucleară (NPT).

"Astăzi, umanitatea este la o neînţelegere, o eroare de judecată de distrugerea nucleară", a spus el, făcând apel la construirea unei lumi "debarasate de arme nucleare".

"Eliminarea armelor nucleare este singura garanţie că ele nu vor fi niciodată utilizate", a mai adăugat el, precizând că se va deplasa în câteva zile la Hiroshima pentru comemorarea victimelor bombardamentului.

"Peste 13.000 de arme nucleare sunt stocate în arsenale din întreaga lume. Într-un moment în care riscurile proliferării cresc şi barierele pentru prevenirea acestei escaladări slăbesc", a subliniat el, evocând "crizele" din Orientul Mijlociu, din Peninsula Coreea şi invadarea Ucrainei de către Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.