Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul lui Igor Dodon pentru moldoveni: Va fi o iarnă grea. Trebuie de intervenit pe trei dimensiuni

Deschide.md
Igor Dodon

”Spre regret, ne așteaptă cea mai grea iarnă din istoria modernă a Republicii Moldova”, a spus fostul președinte al Moldovei, Igor Dodon, în cadrul unui interviu pentru Gagauziya Radio Televizionu, transmite Știri.md.

”În această situație, autoritățile ar trebui să intervină urgent cel puțin pe trei dimensiuni.

1. Susținerea populației. Mă bucur că Guvernul a luat în calcul propunerea mea din iulie și a alocat câte 1.500 de lei pensionarilor, ajutor familiilor cu venituri mici, dar asta nu este suficient. Este necesar să fie elaborate de urgență măsuri suplimentare: la 1 octombrie să fie indexate pensiile cu cel puțin 25% (pentru cei cu o pensie de până la 4-5 mii de lei), să fie majorate veniturile bugetarilor, să fie gândit un sprijin suplimentar pentru familiile cu copii. Altfel oamenii nu vor supraviețui. Va fi foame și frig.

2. Criza energetică. Din păcate, din cauza aroganței și ambițiilor autorităților moldovenești, tariful la gaze în Moldova ar putea să ajungă în iarnă la 35-40 de lei. Consider că guvernarea actuală ar trebui să urmeze exemplul unor state, inclusiv UE, și să plafoneze prețul la gaz pentru populație la 10-12 lei și nu mai mult de 1,5 lei pentru energia electrică, iar diferența să fie acoperită de stat. Banii pentru aceasta autoritățile să-i ia de la curatorii lor occidentali, care le-au interzis să meargă la negocieri în Rusia.

3. Susținerea agenților economici. Ei plătesc impozite la stat și creează locuri de muncă, iar dacă dau faliment, acest lucru va cauza probleme grave, așa că sunt necesare programe suplimentare de susținere a lor”, a declarat Dodon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.