Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul lui Mircea Geoană: 'Opriți moțiunile de cenzură electorale'

Mircea Geoana

Partidul Social Românesc se opune oricărui demers menit să aducă instabilitate guvernamentală. Nu mai putem permite ca fiecare ciclu electoral să fie prilej pentru jocuri politice și politicianiste în detrimentul stabilității, progresului în reformarea aparatului administrativ, protejării justiției și luptei împotriva corupției. Cu atât mai mult cu cât atacurile vin din partea unor persoane care vor controlul absolut al instituțiilor statului pentru a pregăti alegerile parlamentare din toamnă.

 

“Guvernul trebuie să își asume răspunderea pe un plan concret care să conducă la decăpușarea și dezinfectarea, cu "diluanți" de cea mai bună calitate, a sistemului sanitar. Iar dacă PSD și ALDE vor o moțiune de cenzură, atunci să-și asume guvernarea. Nu să-și țină oamenii în guvernarea centrală și locală și să cârcotească de pe margine”, consideră Mircea Geoană, președintele Partidului Social Românesc.

 

PSD, ALDE și restul Coaliției Restaurației pregătesc o moțiune de cenzură care să limiteze prerogativele guvernului până în toamnă. Soluția nu este limitarea puterilor Guvernului (în care încă se regăsesc la nivelul 2 și 3 mulți reprezentați ai PSD, UNPR și ALDE), ci întărirea prevenției și a instituțiilor civile ale statului, în paralel cu reînnoirea clasei politice. Unul dintre cei mai importanți ani electorali din ultimele două decenii a fost confiscat de disperarea partidelor tradiționale de a ajunge la putere, speriate de perspectiva repetării la parlamentare a dezastrului ce se anunță la alegerile locale. Tertipul folosirii instrumentului moțiunii de cenzură cu scopul unic de a slăbi un guvern de tranziție, fără să îl înlăture, trădează, pe lângă incompetență, neputință și criza severă de resursă umană a partidelor tradiționale, și o lașitate fără precedent în actualitatea politică românească.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.