Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul lui Rafila: România, pe locul 2 în Europa la rata transmiterii coronavirusului / VIDEO

www.europafm.ro
rafila

Deputatul PSD Alexandru Rafila a susţinut joi că România are o rată a transmiterii coronavirusului de 1,26, fiind pe locul doi în Europa, după Slovacia. Motivul îl reprezintă faptul că majoritatea populației nu s-a vaccinat, a indicat reprezentantul României la OMS.

  • "E clar că România are o problemă majoră în raport cu celelalte ţări. Această transmitere se întâmplă la o populaţie care este protejată în mică măsură. Dacă noi avem 30-32% din populaţie vaccinată, la care se mai adaugă 10-15 procente maxim de persoane care au trecut prin boală, în mod evident mai mult de jumătate din populaţia ţării este vulnerabilă. Chestiunea asta înseamnă că această populaţie vulnerabilă este la risc să ajungă în spital, să facă complicaţii, să aglomereze secţiile de terapie intensivă şi să facă greu gestionabil sistemul de sănătate", a afirmat acesta.

Lipsa oricăror măsuri şi recomandări pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus s-a datorat exclusiv alegerilor interne din PNL, a adăugat acesta.

"Eu sunt convins că lipsa oricăror măsuri şi oricăror recomandări (privind combaterea pandemiei - n.r.) şi oricăror exemple din partea celor care guvernează ţara, privind respectarea unor măsuri simple - cum ar fi distanţarea sau utilizarea măştii la evenimente publice - s-a datorat exclusiv nevoii de popularitate, s-a datorat exclusiv alegerilor interne în PNL, când era cool să te înghesui, era cool să nu porţi mască, să nu respecţi măsurile pe care le-ai recomandat de atât timp. Este impardonabil ca prim-ministrul sau alţi demnitari ai statului român sau şefi ai unor autorităţi locale să încurajeze transmiterea bolii", a spus Rafila într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.