Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul lui Răzvan Burleanu: Cei care consideră că nu vom mai avea probleme în arbitraj prin introducerea sistemului video se înşală

razvan burleanu

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, la încheierea Comitetului Executiv al federaţiei, că toţi cei care cred că nu vor mai exista probleme în arbitraj după introducerea sistemului video (VAR) se înşală. "Nu a existat până acum nicio discuţie între rprezentaţii LPF şi FRF pe acest subiect. CCA a fost împuternicită de către mine acum patru-cinci luni să intre într-o analiză a tuturor softurilor pe care le avem în momentul de faţă şi să intre în contact cu omologii lor de la celelalte federaţii. E o decizie pe care LPF trebuie să o ia, în primul rând din punct de vedere financiar, pentru că sunt nişte costuri. Un alt aspect ce trebuie avut în vedere este că niciodată nu vom fi de acord ca doar anumite meciuri să fie monitorizate, pentru că trebuie să oferim aceleaşi lucruri tuturor. Este un principiu de la care nu vom abdida. La fel, va trebui testat acest sistem, ai nevoie de anumite reglaje tehnice pe care trebuie să le fac şi acest lucru nu-l poţi face decât după ce ai testat jumătate de campionat. Dacă vom începe în luna februarie, din sezonul viitor să fie gata. De testat putem să testăm, dar nu cred că e suficient într-un singur meci. În alte ţări a fost testat mai bine de un an de zile. Nu sunt încrezător că nu vom mai avea probleme în arbitraj. Cei care consideră că nu vom mai avea probleme în arbitraj prin sistemul video se înşală. Şi asta pentru că intervenţia va fi limitată. Asta prevede sistemul video la momentul actual, deci tot intervenţia fiinţei umane va fi decisivă", a declarat Burleanu.

Preşedintele FRF a spus că în şedinţa Comitetului Executiv s-a alocat mult timp pentru ROAF, pentru ca în prima lună a anului viitor acest regulament să fie gata. "Ne-am alocat foarte mult timp pentru ROAF, pentru a nu mai lăsa loc de intrepretări aşa ca până acum. Ne-am rezervat timp şi în primele zile ale lui ianuarie, astfel încât în prima lună să fim gata cu acest regulament. Un alt punct aprobat a fost cel al criteriilor de promovare din liga a treia. Până acum echipele erau împerechate la nivel de administraţie, iar acum prin tragere la sorţi, pe criterii de regionalitate. S-au creat regiuni, să nu mai avem nicio discuţie legată de subiectivism la promovare din liga a patra la a treia. Siistemul rămâne acelaşi, singura diferenţă fiind că s-au creat aceste şapte regiuni", a mai spus oficialul federaţiei.

Arbitrajul video (VAR) va fi implementat şi în Liga I, începând din sezonul viitor, a anunţat preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, după Adunarea Generală a LPF din 6 decembrie. Preşedintele ligii speră că în cazul obţinerii finanţării necesare, sistemul VAR să fie introdus chiar din play-off. În acest sezon, arbitrajul video este folosit în Bundesliga şi în Serie A, iar din sezonul viitor va fi folosit şi în LaLiga şi în Ligue 1, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.