Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul meteorologilor: Se încălzește de la o oră la alta, dar nu scăpăm de ploi. Cum va fi vremea în următoarele zile

facebook.com
meteo

Duminică, în sudul şi estul ţării se anunţă încă o amiază călduroasă, cu multă zăpuşeala şi până la 34 de grade prin Bărăgan. Aversele se întorc după prânz şi vor aduce cantittati mari de apă, mai ales în sud-vestul ţării, anunță Pro Tv.

În Dobrogea şi Bărăgan se face din nou foarte cald: temperaturile urcă spre 33...34 de grade, la umbră şi atmosfera devine sufocantă. Mai târziu se adună norii şi vor aduce mai multe reprize de ploi zgomotoase. Mai ferită de ploi va fi zona litoralului. Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei aversele apar în a doua parte a zilei. Vor fi destul de consistente şi vor veni cu descărcări electrice, vânt intens, poate şi grindină. Până atunci căldura va fi greu de suportat şi maximele se vor apropia de pragul caniculei.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina avem soare şi atmosferă plăcută dimineaţa; zăpuşeală mare după prânz şi averse violente în orele serii. Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş instabilitatea creşte după-amiază şi seara. Vin alte ploi torenţiale, vor fi şi fenomene severe: grindină, vijelii, cantităţi mari de apă, într-un timp foarte scurt. Temperaturile se opresc pe la 30 de grade.

În vestul ţării va fi un pic mai răcoare decât ieri, iar în zonele deluroase se vor înregistra doar 25 de grade. O să plouă şi aici, în special în a doua parte a zilei, şi vor fi averse abundente, cu fenomene electrice şi rafale puternice de vânt. În Transilvania, începem ziua cu vreme bună şi temperaturi plăcute, însă la amiază se adună norii şi se întorc aversele. În intervale scurte de timp, se vor strânge cantităţi mari de apă şi se pot produce vijelii.

Test URIAȘ pentru regimul Erdogan: Locuitorii oraşului Istanbul revin la urne. Avertismentul analiștilor

În Oltenia, după o dimineaţă liniştită, se anunţă ploi şi multă instabilitate. Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 30 L/mp, vor fi fenomene electrice, căderi de grindină, iar vântul se va înteţi pe timpul ploilor.

În ţinuturile sudice, se încălzeşte de la o oră la alta şi pe la amiază aerul devine greu de respirat. Spre seară apar şi aici perioade cu ploi rapide şi zgomotoase.

În Bucureşti aproape nicio schimbare. Se face din nou foarte cald. Vom avea în jur de 32 de grade, atmosferă sufocantă la miezul zilei şi condiţii de averse ceva mai târziu.

La munte găsim soare dimineaţa şi atmosferă instabilă după prânz. Se anunţă noi reprize de ploi torenţiale, cu tunete, fulgere şi vânt puternic. Va cădea şi grindină şi se vor strânge cantităţi mari de apă, chiar şi 50 L/mp, mai cu seamă în masivele sud-vestice.

La mare avem în continuare vreme neobişnuit de caldă, iar disconfortul termic rămâne principala problemă. Maximele urcă spre 32...33 de grade- valori înregistrate la umbră. Creşte şi nivelul ultravioletelor, iar mai pe seara apar şi câţiva nori de ploaie.

Luni avem vreme instabilă aproape peste tot: mai multe reprize cu ploi zdravene, grindină şi răbufniri de vânt. Cel mult o să plouă tot în sud-vestul ţării, iar în ţinuturile estice, disconfortul termic se menţine ridicat.

Marţi, vremea călduroasă cuprinde majoritatea zonelor şi pe amiază aerul devine greu de respirat. Mai târziu vin alte serii de averse la deal, la munte, prin sudul şi estul ţării.

Căldură mare avem şi miercuri. Temperaturile ating pragul caniculei în ţinuturile vestice şi prin est. Spre seară apar câteva reprize de ploaie în zonele de deal şi munte, poate şi prin sudul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.