Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENTUL neurologilor - Căldura duce la deteriorarea metabolismului cerebral

india.com
india, caldura

Expunerea la soare în orele amiezii poate reprezenta un risc chiar şi pentru oamenii sănătoşi întrucât căldura duce la deteriorarea metabolismului cerebral şi, pe de altă parte, factorul termic în sine poate produce un edem cerebral care se manifestă prin dureri de cap, chiar şi vărsături şi stare generală mult alterată, potrivit agerpres.

Un edem cerebral nu este un lucru sănătos şi, chiar dacă este reversibil la oamenii tineri şi sănătoşi, nu este cazul să ajungi într-o asemenea situaţie, a declarat prof. dr. Dana Boering, medic specialist în recuperarea neurologică la Clinica St. Mauritius din Meerbusch, Germania.

„Când vorbim de temperaturi extreme, pe de o parte, permeabilitatea barierei hematoencefalice creşte la căldură şi duce la deteriorarea metaboilismului cerebral şi, pe de altă parte, factorul termic în sine produce, semn clasic al insolaţiei, un edem cerebral care se manifestă prin dureri de cap şi care dacă nu eşti atent ajunge până la vărsături şi stare generală mult alterată", a spus Boering.

Ea a arătat că un edem cerebral este reversibil la oamenii tineri şi sănătoşi, care au stat acasă la rece 24 de ore, s-au hidratat şi le-a trecut, insolaţia, dar oricum situaţia este de evitat.

Potrivit acesteia, nu este suficient că pui o batistă udă pe cap şi să spui că te-ai răcorit. "Batista udă se usucă în trei minute şi să zici că te-ai protejat este prea mult. Treaba serioasă este să stai la umbră. Adică să stai sub umbrelă şi atunci poţi rămâne toată ziua, pe plajă dacă nu ai alte suferinţe. Durerea de cap este primul semn al insolaţiei”, a precizat medicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.