Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul Rusiei pentru Europa: 'Țările UE vor plăti toate costurile. O să fie obligate să cumpere combustibili din SUA la un preț mult mai mare'

rusia sanctiuni

Președintele Dumei de stat din Rusia, Vyacheslav Volodin, a spus că sancțiunile europene împotriva Rusiei vor avea ca rezultat costuri pentru afaceri și cetățenii Uniunii Europene, în timp ce americanii vor beneficia de acest context.

„Evident că acum, prin promovarea sancțiunilor împotriva resurselor energetice rusești, Washingtonul urmărește să ocupe piața europeană. Ponderea livrărilor americane de petrol și gaze către Europa este de 8% și 6%. Creșterea prețurilor la energie este, de asemenea, parte a acestui plan. Țările UE vor plăti toate costurile în viitor care vor fi obligate să cumpere combustibili fosili din SUA la un preț mult mai mare. Toate acestea vor cădea pe umerii companiilor și cetățenilor europeni", a scris Volodin pe canalul său Telegram marți, relatează Interfax.

Vezi și: Klaus Iohannis se alătură liderilor UE care nu vor să fie dependenți energetic de Rusia: soluția președintelui României pentru actuala criză

Oficialul a menționat că în prezent Rusia este cel mai mare exportator de petrol și gaze către UE, cu cote de 45% și 27%. Potrivit acestuia, Washingtonul „împinge” Europa să abandoneze transportatorii energetici ruși, ceea ce este neprofitabil pentru Europa.

În plus, potrivit lui Volodin, autoritățile din SUA și UE, forțând companiile internaționale să participe la sancțiuni împotriva Rusiei, dau o lovitură afacerilor. „După ce a părăsit piața rusă, nu va fi ușor să revenim la ea, ceea ce este un exemplu al anului 2014”, a menționat parlamentarul. „Astăzi este extrem de important ca guvernul și Duma de Stat să găsească soluții pentru a menține locurile de muncă ale cetățenilor noștri în acele segmente de piață de unde au plecat companiile străine. Și abordările în acest sens pot fi foarte diferite", a spus Volodin.

Vezi și: Infografic — Lista țărilor europene dependente de gazul rusesc: locul României în clasament .

Anterior, secretarul Consiliului General al „Rusia Unită” Andrey Turchak a propus naționalizarea producției companiilor străine care au decis să părăsească Rusia.

Vezi și: Vladimir Putin răspunde Occidentului: noi măsuri economice aprobate de liderul de la Kremlin .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.