Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin răspunde Occidentului: noi măsuri economice aprobate de liderul de la Kremlin

rbth.com
Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care prevede o serie de măsuri în sfera economică și socială în fața sancțiunilor economice externe, informează Interfax.

Prevederile legii privind masurile anticriza

  • Ca parte a legii, guvernul va putea efectua indexarea suplimentară a pensiilor de asigurare, a coeficientului de pensie și a plății fixe la pensii în cursul anului 2022.Legea permite guvernului să majoreze rapid pensiile. De asemenea, stabilește caracteristicile stabilirii minimului de existență în Rusia și calculării salariului minim.
  • Se simplifică procedura de achiziție a medicamentelor și dispozitivelor medicale din țară, se introduc reguli speciale de înregistrare a medicamentelor, guvernului i se acordă dreptul de a ajusta cu promptitudine cerințele de licențiere pentru activitățile farmaceutice și sunt prevăzute restricții pentru exportul anumitor medicamente din Federația Rusă. Până la sfârșitul anului, Fondul de Asigurări Sociale are voie să achiziționeze echipamente tehnice de reabilitare (inclusiv, de exemplu, proteze și scaune cu rotile) de la un singur furnizor.
  • Guvernul va putea ajusta regulile de admitere la universitățile rusești pentru rușii care sunt nevoiți să-și întrerupă studiile în străinătate din cauza acțiunilor statelor străine.

O serie de prevederi se referă la sprijinul pentru afaceri în Federația Rusă.

  • Printre acestea se numără prevederile care anulează inspecțiile pentru întreprinderile mici și mijlocii și companiile IT până la sfârșitul acestui an, introducând condiții și proceduri simplificate pentru achizițiile publice.
  • Sunt discutate caracteristicile aplicării legislației privind entitățile comerciale, inclusiv regulile de calculare a valorii activelor nete în 2022 și legislația privind împrumuturile și împrumuturile.
  • Potrivit documentului, guvernului i se acordă dreptul de a se abate de la o serie de norme privind licențierea și acreditarea, de la anumite prevederi ale legislației în domeniul construcțiilor partajate și al proprietății intelectuale.

Legea a fost adoptată de Duma de stat și aprobată de Consiliul Federației Rusiei în aceeași zi - 4 martie. Proiectul de lege a fost inițiat de guvernul Federației Ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.