Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENTUL secretarului de stat francez pentru afaceri europene - China şi Rusia nu trebuie să instrumentalizeze solidaritatea

www.facebook.com
Amelie Montchalin

China şi Rusia nu trebuie să instrumentalizeze ajutoarele pe care le oferă altora în cadrul crizei sanitare provocate de pandemia de coronavirus, a declarat duminică Amelie de Montchalin, secretar de stat francez pentru afaceri europene, care a deplâns punerile în scenă cu scop propagandistic, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Solidaritatea nu se instrumentalizează", a declarat Amélie de Montchalin pentru emisiunea "Întrebări politice" a postul de radio France Inter, pentru cotidianul Le Monde şi pentru France Télévisions.

Citește și: Streinu Cercel solicită convocarea CSAT: 'E momentul ca președintele României să se implice în mod direct. Nu mai avem timp'

Totodată, ea a atras atenţia că felul în care Uniunea Europeană răspunde pandemiei de coronavirus va influenţa credibilitatea şi utilitatea sa, relatează Reuters, care aminteşte că săptămâna trecută blocul comunitar nu a reuşit să se pună de acord cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia UE pentru a limita efectele economice ale pandemiei.

"Dacă Europa este o piaţă unică doar când vremurile sunt prielnice, atunci nu are niciun sens", a declarat ea, atenţionând că partidele populiste din Europa vor avea de câştigat dacă liderii UE nu reuşesc să acţioneze de comun acord în timpul unei crize majore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.