Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul șeful IGP de la Chișinău: Urmează citații pentru cel puțin 10 deputați din Parlament, pentru purtarea panglicii Sf.Gheorghe

unimedia.info
Dodon

Cel puțin 10 deputați din Parlament riscă amenzi de până la 18 mii lei pentru purtarea panglicii Sf.Gheorghe – un simbol al invaziei ruse în Ucraina, interzis în R.Moldova. Declarația a fost făcută în această seară de către șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, conform deschide.md.

Potrivit oficialului, către orele 18:00 în privința a 103 persoane au fost înregistrate materiale pentru procesare și examinare în procedură contravențională pentru încălcările admise în cadrul evenimentelor dedicate zilei de 9 mai. Totodată, în privința a 36 de persoane Poliția este în procedură de verificare și identificare.

„În privința a 12 cetățeni a fost întocmit proces-verbal contravențional. Mă refer doar la ziua de azi. Avem fixate și persoane cu funcție de răspundere sau persoane de demnitate publică. În Chișinău avem 10 persoane din categoria respectivă”, a declarat el.

Fiind întrebat de moderator dacă este vorba de deputați, Cernăuțeanu a dat un răspuns afirmativ.

„Urmează ca în zilele următoare toate aceste persoane să fie citate și documentate în procedura contravențională”, a adăugat el.

La fel, IGP documentează și contravențiile admise de către deputații Adunării Populare din Găgăuzia.

Totodată, a spus el, o procedură contravențională a fost pornită și în privința Episcopului de Bălți și Fălești, Marchel, care a recidivat astăzi, purtând panglica bicoloră.

De menționat că panglica Sf.Gheorghe reprezintă unul din simbolurile invaziei ruse în Ucraina. Legislația națională prevede amenzi de la 4500 la 9000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore aplicată persoanelor fizice; 9000 - 18000 lei pentru persoane cu funcție de răspundere care confecționează, vând, răspândesc, dețin și utilizează public atributele și simbolurile general cunoscute în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității, precum și a propagandei sau glorificării acestor acțiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.