Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul Theresei May pentru liderii UE: Rusia 'încearcă să ne destrame forța colectivă'

reuters
Theresa May

Prim-ministrul britanic Theresa May le va adresa un avertisment liderilor Uniunii Europene, la summitul de vineri de la Bruxelles, în legătură cu 'state ostile precum Rusia' şi va promite că Marea Britanie îşi va menţine angajamentul faţă de securitatea europeană după Brexit, notează vineri BBC News, conform agerpres.ro

'De la agricultura din Ucraina şi până la sectorul tehnologic din Belarus, există o cantitate uriaşă de potenţial în vecinătatea estică pe care ar trebui să-l cultivăm şi să-l dezvoltăm', citează BBC din intervenţia pe care o va avea Theresa May cu prilejul celui de-la al cincilea summit al Parteneriatului Estic al UE. 

'Dar trebuie, de asemenea, să fim cu ochii deschişi la acţiunile unor state ostile precum Rusia, care ameninţă acest potenţial şi încearcă să ne destrame forţa colectivă', va atrage atenţia premierul britanic.

Alexandru Arşinel, dezvăluire teribilă despre ultimele clipe ale Stelei Popescu: 'Ceva a încurcat-o'


În viziunea sa, 'acest summit evidenţiază importanţa crucială a cooperării între ţările europene pentru a ne proteja valorile şi idealurile comune'. 

'Poate că Marea Britanie părăseşte UE, dar nu părăsim Europa şi suntem angajaţi necondiţionat faţă de menţinerea securităţii Europei', va insista şefa guvernului de la Londra.

Puterea calcă în străchini. Decizie CCR nerespectată de comisia ce modifică legile justiției


Theresa May a acuzat săptămâna trecută Rusia că încearcă să 'submineze societăţile libere' şi să 'semene discordie în Occident'. 

Problema Brexit-ului nu se află pe agenda oficială a reuniunii de la Bruxelles, dar Theresa May se va întâlni cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, înaintea summitului UE de la 14-15 decembrie. Donald Tusk a declarat săptămâna trecută că UE este 'pregătită' pentru trecerea în etapa a doua a negocierilor la summitul din decembrie, cu condiţia ca Londra să arate mai multe progrese în ce priveşte temele-cheie de discuţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.