Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul UNICEF: Închiderea şcolilor pe fondul pandemiei de coronavirus ar putea avea efecte devastatoare

Getty Images
elevi mască, școli

Închiderea şcolilor pe fondul pandemiei de coronavirus ar putea avea efecte devastatoare asupra dezvoltării copiilor, în numeroase ţări şi pentru multe decenii de acum înainte, a avertizat marţi Fondul ONU pentru copii UNICEF, transmit dpa şi AFP, arată Agerpres.

Peste 600 de milioane de copii din lume nu merg la ore în momentul de faţă, cifre care nu iau în considerare şcolile închise ca urmare a perioadei de vacanţă, a precizat purtătorul de cuvânt al UNICEF James Elder.

Doar în Africa de est şi de sud, circa 40% dintre copiii de vârstă şcolară nu frecventează şcoala: celor 37 de milioane care nu mergeau la şcoală dinainte de pandemie li s-au adăugat acum încă 32 de milioane, din cauză că unele şcoli au rămas închise ori ei nu s-au mai întors în bănci după redeschiderea lor.

Doar un număr redus de şcoli din această regiune pot asigura cursuri online, a menţionat Elder.

"Educaţia, siguranţa, prietenii şi mâncarea au fost înlocuite cu nelinişte, violenţă şi mame adolescente", a mai spus purtătorul de cuvânt al UNICEF, potrivit căruia numărul sarcinilor înregistrate la tinere între 10 şi 24 de ani a crescut cu peste 20% anul trecut doar în Uganda.

UNICEF avertizează că este o situaţie ale cărei consecinţe vor fi resimţite decenii la rând, amintind un raport al Băncii Mondiale ce estimează că această generaţie de elevi vor câştiga cu 10 trilioane de dolari mai puţin de-a lungul vieţii decât ar putea dacă şi-ar finaliza educaţia.

Fiecare an de şcolarizare creşte potenţialul de câştig cu 10%, notează UNICEF.

Elder a mai menţionat că, având în vedere lipsa livrărilor de vaccinuri către ţările mai sărace, redeschiderea şcolilor nu trebuie legată de vaccinarea tuturor profesorilor şi elevilor şi a făcut apel la guvernele şi statele donatoare să investească mai mult pentru a-i readuce la şcoală pe copii şi adolescenţi, iar tinerelor mame să li se permită să meargă în continuare la ore.

Vezi și: Sorin Cîmpeanu este OPTIMIST: Un val patru al pandemiei nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme derulării normale a procesului de învăţământ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.