Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul unui medic: Trebuie să evaluăm impactul războiului asupra evoluției pandemiei

pandemie

Marius Geantă, președintele Centrului pentru Inovație în Medicină, a declarat că specialiștii trebuie să evalueze impactul posibil al războiului asupra evoluției pandemiei, ca urmare a migrației masive, anunță Mediafax.

Potrivit medicului Marius Geantă, odată cu încheierea stării de alertă și cu declanșarea războiului, se încheie faza „socială” a pandemiei COVID-19.

„Odată cu războiul din Ucraina, tema pandemiei a dispărut din atenția opiniei publice - firesc, pentru că amenințarea la adresa securității individuale este mai puternică decât amenințarea dată de un virus la adresa sănătăți individuale. Asta însă nu înseamnă că pandemia s-a terminat și pentru medici, pentru sistemele de sănătate publică și pentru cercetare. Sunt câteva amenințări și oportunități asupra cărora trebuie să ne oprim imediat toată atenția”, susține Geantă.

Medicul mai susține că specialiștii trebuie să evalueze impactul posibil al războiului asupra evoluției pandemiei, ca urmare a migrației masive, să regândească strategia privind vaccinarea și să lanseze un sistem performant și inovator de supraveghere genomica a circulației virusului. De asemenea, trebuie regândită strategia privind comunicarea publică și refăcute stocuri de materiale sanitare și vaccinuri, precizează președintele Centrului pentru Inovație în Medicină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.