Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul vicepreședintelui Societății Române de ATI: 'Ruperea lanțului psihologic nu se poate face decât prin măsuri ferme'

debanat.ro
dorel sandesc

Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a declarat, miercuri, la Digi24, că autoritățile trebuie să controleze cu fermitate respectarea restricțiilor, astfel încât să determine populația să respecte regulile. Săndesc a spus că, de exemplu, dacă sunt petreceri în cluburi și nu se întâmplă nimic, oamenii spun că poate situația nu e chiar așa de rea.

„Ruperea lanțului psihologic nu se poate face decât priun măsuri ferme”, a subliniat medicul Dorel Săndesc.

Vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă a spus, de asemenea, că fiecare spital din țară trebuie să își creeze o zonă Covid și că trebuie accelerat procesul de creare de module de spitale ATI, precum cel de la Elias în București, realizat de asociația „Dăruiește viață” și cel de la Brașov.

Citește și: Marian Oprişan: 'Marcel Ciolacu nu e stăpân! Eu nici n-am vrut să mai candidez, dar colegii mei m-au propus cu unanimitate'

„Este iluzoriu să spui că există spitale non-covid. Crearea de spații Covid în fiecare spital este în primul rând o măsură de siguranță pentru pacienți și cadrele medicale. Acest lucru trebuie să se generalizeze. Este una dintre măsurile care poate crește capacitatea rapid și acest lucru nu face rău spitalului respectiv”, a precizat Săndesc.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.