Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertizare de călătorie - Ploi, viscol și ninsori abundente la sud de Dunăre

www.adevarul.ro
iarnă, frig, viscol, zăpadă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români aflați în Bulgaria ori care intenționează să călătorească în această țară că autoritățile au emis o avertizare de fenomene meteo extreme până joi, notează Mediafax.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie și Hidrologie bulgar, în perioada 17-18 martie 2021 a fost emis un cod galben de precipitații, ce anunță ploi și ninsori în regiunile Tărgoviște, Razgrad și Șumen. Precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar condițiile meteorologice vor fi prielnice formării de polei și apariției troienelor de zăpadă.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Alerta de ninsoare și vânt vizează și regiunile Veliko Târnovo și Gabrovo. Aici, condițiile meteorologice vor fi prielnice formării de polei și apariției troienelor de zăpadă.

În regiunile Ruse și Silistra se anunță ploi puternice, în timp ce în regiunile Vidin, Montana, Vrața, Pleven, Loveci, Plovdiv, Pazardjik, Blagoevgrad, Pernik, Kiustendil, Sofia-regiune și Sofia vântul va sufla rafale de 20 – 22m/sec.

Autoritățile bulgare recomandă informarea cu privire la condițiile meteo din regiunile de destinație, iar în cazul deplasărilor rutiere, adaptarea vitezei la condițiile meteo, echiparea autovehiculelor pentru circulație pe drumurile publice în condiții de iarnă și respectarea strictă a semnalizărilor rutiere temporare și a indicațiilor/semnalelor organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închis

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.