Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertizare hidrologică - Cod galben de inundaţii pe râurile din Dobrogea

china, inundatii

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până miercuri la prânz, pe râurile din Dobrogea.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 12 octombrie, ora 16:00 - 13 octombrie, ora 12:00, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi de niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile mici din Dobrogea (judeţele Tulcea şi Constanţa).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul 12 octombrie, ora 22:00 - 13 octombrie, ora 10:00, pe unele râuri mici din sudul şi estul judeţului Constanţa.

Atenţionarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.