Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertizare Ro-Alert de ploi torențiale în București. ISU sfătuiește locuitorii să se adăpostească

Radu Pop
ro-alert

Bucureștenii au primit, sâmbătă seară, mesaje Ro-Alert pe telefon, în care sunt avertizați de probabilitatea unor ploi abudente, torențiale în intervalul 21.00 - 00.00.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu de averse în București. Potrivit ANM, temporar vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, iar prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15 - 20 l/mp și izolat peste 25 l/mp, în condițiile în care în ultimele 3 ore, în unele cartiere, s-au înregistrat cantități de apă de 15 - 25 l/mp în București.

ISU le recomandă locuitorilor din Capitală următoarele măsuri preventive:

  • pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie
  • sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime
  • închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii
  • evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ

Este posibilă accentuarea efectului de acumulare a apei în zonele deservite de colectorul A0, din Capitală, aflat în reabilitare, ca urmare a depășirii capacității de transport, în special în zonele Tineretului, Olteniței și, adiacent, Splaiul Unirii, informează Apa Nova, după ploile din București.

De asemenea, este posibil să se înregistreze acumulări de apă în principal în zonele depresionare ale orașului, informează Apă Nova.

content-image

Mai multe judeţe, dar şi Capitala, au fost afectate de ploi torenţiale şi de vânt puternic, sâmbătă după amiază, echipaje ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) intervenind pentru evacuarea apei ori pentru îndepărtarea copacilor doborâţi de rafalele de vânt.

În judeţul Dâmboviţa, 15 curţi au fost inundate , în urma ploilor, în localitatea Româneşti.

Pompierii de la Garda Potlogi au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei. În comuna I.L. Caragiale, sat Ghirdoveni, mai mulţi copaci au fost doborâţi de vântul puternic. Tot în Dâmboviţa, în comuna Glodeni, sat Glodeni Deal vijelia a rupt cabluri ale reţelei de electricitate.

Situaţii similare s-au înregistrat şi în judeţul Dolj.

Potrivit Inspectoratului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Detaşamentul de Pompieri Calafat a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil în municipiul Calafat în timp ce în zona Bascov un pom doborât de vânt a căzut peste un autoturism.

Tot în Dolj, Secţia de Pompieri Segarcea a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe un drum comunal pe raza localităţii Dranic, fără a produce pagube.

Şi în Capitală vântul puternic a rupt zeci de copaci, însă până la ora transmiterii acestei ştiri nu au fost înregistrate victime.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.