Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertizare SALVAMONT - Zăpada rămasă pe munte reprezintă încă un risc extrem pentru cei care merg pe munte fără echipament

salvamont

Salvamont Sibiu atrage atenția că zăpada rămasă pe munte reprezintă încă un risc extrem pentru cei care merg pe munte fără echipament: „O căzătură pe o astfel de este de cele mai multe ori fatală” potrivit mediafax.

„Chiar dacă odată cu creșterea temperaturii atmosferice stratul de zăpadă a scăzut semnificativ în zona montană înaltă, zăpada rămasă sub formă de depozite pe vâlcele şi scocurile înclinate (aşa zisele ) reprezintă un risc extrem pentru cei care încearcă să le traverseze fără a avea un echipament minim, format din bețe de schi sau piolet, colţari, coardă sau semicoardă pentru asigurare. O căzătură pe o astfel de este de cele mai multe ori fatală”, anunță Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu.

Salvamontiștii recomandă celor care vor să mai profite de un schi de primăvară şi în același timp să se bucure şi de razele soarelui ca atunci când coboară să fie îmbrăcați corespunzător şi obligatoriu să poarte mânuși: „Acţiunea abrazivă a granulelor de gheață (din care este format firnul) asupra pielii este foarte puternică iar excoriațiile şi plăgile produse de acestea sunt dureroase şi se vindecă greu”.

Totodată, Salvamont Sibiu atrage atenția la expunerea la soare în zonele cu zăpadă multă: „folosiţi creme de protecţie cu factor UV mare şi nu ezitați să purtați ochelari de soare, de asemenea cu protecţie UV”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.