Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aviația americană, atac ÎN FORȚĂ, în Siria, asupra forţelor pro-guvernamentale

avioane

Aviaţia americană a atacat marţi forţe pro-guvernamentale din Siria, sprijinite de Iran, care ameninţau militarii SUA din sudul Siriei, transmite Reuters. Este a doua lovitură a Statelor Unite împotriva combatanţilor respectivi, după cea din 18 mai, reaminteşte agenţia.

Citește și: Până la urmă s-a aflat: Ce a discutat Klaus Iohannis cu șeful CIA

Departamentul american al apărării a încercat să nu se implice în războiul civil din Siria şi să îşi direcţioneze loviturile împotriva luptătorilor Statului Islamic din Siria şi Irak. Cu toate acestea, în ultimele zile, Pentagonul a avertizat de mai multe ori forţele care se grupau în apropierea unei garnizoane a forţelor speciale ale SUA şi a miliţiilor sprijinite de acestea, la sud de oraşul Tanf. Zona respectivă de atenuare a conflictului fusese convenită cu Rusia, aliata preşedintelui sirian Bashar al-Assad, care este sprijinit şi de Iran şi de miliţii şiite.

"În ciuda avertismentelor anterioare, forţele pro-regim au intrat în zona convenită de atenuare a conflictului cu un tanc, artilerie, arme antiaeriene, vehicule tehnice înarmate şi peste 60 de soldaţi", a comunicat coaliţia condusă de SUA. Aceeaşi sursă a precizat că Statele Unite au avertizat de mai multe ori înaintea atacului aerian, printr-o linie telefonică directă cu Rusia. Apoi, aviaţia americană a distrus două piese de artilerie, o armă antiaeriană şi a avariat tancul, anunță Agerpres.

Citește și: S-a aflat: De la ce SUMĂ URIAȘĂ a plecat RĂZBOIUL DIPLOMATIC din Orientul Mijlociu

"Coaliţia nu doreşte să lupte împotriva regimului sirian sau a forţelor pro-regim, dar este gata în continuare să se apere dacă forţele pro-regim refuză să evacueze zona de atenuare a conflictului.. Coaliţia face apel la toate părţile din sudul Siriei să îşi concentreze eforturile asupra înfrângerii ISIS (Statul Islamic - n. red.), care este inamicul nostru comun şi cea mai mare ameninţare la adresa păcii şi securităţii în regiune şi în lume", se arată în comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.