Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a discutat Klaus Iohannis cu șeful CIA

Klaus Iohannis SUA Arlington

Preşedintele Klaus Iohannis a avut marţi, în cadrul vizitei pe care o efectuează în SUA, o întrevedere cu conducerea CIA, prilej cu care a abordat, în discuţiile cu directorul acestei instituţii, Mike Pompeo, subiecte precum combaterea terorismului, solidaritatea transatlantică sau stabilizarea Afganistanului, precizează un comunicat transmis de către Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, şeful statului a transmis apreciere pentru "excelenta şi complexa colaborare dintre CIA şi partenerii de intelligence din România, bazată pe încredere, deschidere şi sprijin reciproc în arii de expertiză specifice, aspect ce întăreşte şi mai mult Parteneriatul Strategic dintre cele două ţări".

Citește și: Ultima propunere a Facebook: Tehnologia care ne citește gândurile și le transformă în mesaje scrise

Klaus Iohannis a arătat că România este "un partener valoros" pentru Statele Unite, "în special datorită expertizei din regiunea Marii Negre, Balcanii de Vest şi vecinătatea estică, inclusiv în ceea ce priveşte ameninţările hibride de pe flancul estic al NATO".

Totodată, adaugă sursa amintită, preşedintele Iohannis a arătat că România înţelege să acţioneze "inclusiv prin servicii de intelligence" ca un furnizor de securitate pentru a contribui la eforturile internaţionale în acest sens.

Citește și: Spitalul care oferă tatuaje gratuite supraviețuitoarelor cancerului de sân

"Preşedintele Klaus Iohannis şi directorul Mike Pompeo au avut, cu acest prilej, şi un schimb de vederi pe teme politico-securitare de actualitate: combaterea terorismului (cu accent pe eradicarea Daesh în Siria/Irak), ameninţarea balistică/nucleară nord-coreeană, solidaritatea transatlantică, precum şi stabilizarea Afganistanului", se mai arată în comunicat.

După cum precizează aceeaşi sursă, conducerea CIA a apreciat cooperarea cu serviciile de profil din România.

Citește și: STUDIU Asta e planta ce ajută la combaterea obezității

"Conducerea CIA a evidenţiat aprecierea pentru nivelul excelent al cooperării cu partenerii de intelligence din România, care se regăsesc în topul serviciilor de informaţii din Europa cu care are relaţii agenţia americană, din punct de vedere al nivelului de încredere şi al consistenţei activităţii derulate", adaugă comunicatul menţionat.

Potrivit unor surse oficiale, la întâlnire a participat şi ambasadorul României în SUA, George Maior, directorul SRI, Eduard Hellvig, precum şi ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Citește și: UMILINȚĂ e numele tău: Ce a făcut Simona Halep la Roland Garros, cu Carla Suarez Navarro .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.