Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aviaţia rusă nu a efectuat lovituri în Siria în această săptămână

pentagon

Aviaţia rusă nu a efectuat lovituri aeriene în Siria în această săptămână, a declarat vineri un purtător de cuvânt militar american, în timp ce autorităţile ruse afirmă că efectuează "20-25" de raiduri aeriene pe zi, notează AFP. "Noi nu am văzut niciun avion rusesc să efectueze lovituri în Siria în săptămâna care tocmai se încheie", a declarat vineri colonelul Patrick Ryder, purtător de cuvânt al comandamentului forţelor americane în Orientul Mijlociu (CENTCOM).

Forţele ruse au efectuat atacuri în regiunea Palmyra pentru a sprijini o ofensivă a forţelor lui Bashar al-Assad împotriva jihadiştilor, dar au fost tiruri de "artilerie" şi nu bombardamente ale avioanelor de luptă, a estimat colonelul Ryder. Rusia a anunţat luni retragerea parţială a forţelor sale din Siria, la mai mult de cinci luni de la începutul implicării militare în această ţară. Moscova a avertizat totuşi că va continua loviturile împotriva unor "ţinte teroriste". Potrivit purtătorului de cuvânt american, "majoritatea avioanelor de luptă" pe care Moscova le-a desfăşurat în Siria "au părăsit" ţara. Ruşii au încă în Siria "elicoptere şi avioane de transport", a adăugat el.

Şi "până acum nu am văzut multă mişcare de trupe la sol", a spus el. În afară de cincizeci de avioane de luptă, Rusia a desfăşurat mai mult de 4.000 de soldaţi în Siria şi artilerie, potrivit estimărilor Pentagonului. Ea a desfăşurat de asemenea treizeci de elicoptere de luptă şi tancuri T-90. Vineri, Ministerul rus al Apărării a declarat că avioanele militare ruse efectuează în medie "20-25 de raiduri aeriene pe zi" pentru a ajuta forţele lui Bashar al-Assad să recucerească oraşul antic Palmyra, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.