Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aviația rusă nu va zbura deasupra Pieței Roșii la parada de 9 mai - Care sunt explicațiile Kremlinului

Telegram
parada 9 mai Moscova Piata Rosie

Componenta aviatică a paradei militare din 9 mai din Piaţa Roşie de la Moscova nu va avea loc din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a anunţat luni dimineaţa purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează TASS, potrivit Agerpres.

"Componenta aviatică nu va avea loc din cauza vremii", a spus Peskov.

Înainte de aceasta, Dmitri Peskov a anunţat că în Piaţa Roşie, de la tribuna Kremlinului, preşedintele Vladimir Putin urma să susţină un discurs, iar la încheierea paradei militare şeful statului urma să depună, conform tradiţiei, o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut lângă Zidul Kremlinului.

Potrivit TASS, anul acesta la parada militară din Piaţa Roşie participă 11.000 de militari, iar în componenţa coloanei mecanizate intră 131 de unităţi de tehnică militară.

Participanţi la "operaţiunea militară specială pentru apărarea Donbasului" (regiune separatistă în estul Ucrainei) defilează şi ei în Piaţa Roşie.

content-image

Oaspeţii invitaţi la tribună au primit "cadouri simbolice", printre care un mic tanc T-90MC realizat la scară 1:35 de producătorul rus de tehnică militară "Zvezda", câte un pled în culori de camuflaj şi şepci roşii.

Rusia îşi numeşte agresiunea asupra Ucrainei drept ''operaţiune specială pentru denazificarea'' ţării vecine şi pentru protejarea comunităţii rusofone din estul acesteia, acuzaţie considerată de Kiev şi Occident drept un pretext pentru invadarea Ucrainei.

La parada din acest an de Ziua Victoriei din Rusia, care marchează cea de-a 77-a aniversare a înfrângerii de către Uniunea Sovietică a Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, erau prevăzut ca 77 de avioane să zboare deasupra Pieței Roșii din Moscova, potrivit agenției de știri TASS.

Potrivit scenariului opt avioane de vânătoare MiG-29 trebuiau să zboare în formație „Z” pentru a-și arăta sprijinul pentru trupele rusești care luptă în Ucraina, a precizat ministerul, potrivit raportului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.