Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avioanele de luptă pentru Ucraina nu sunt o 'baghetă magică': avertisment lansat de ministrul britanic al Apărării

F-16

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, nu a exclus joi furnizarea de avioane de vânătoarea Ucrainei, avertizând totodată că nu este vorba de o 'baghetă magică', având în vedere timpul necesar pentru pregătirea piloţilor, relatează AFP, informează Agerpres.

'În problema avioanelor, am fost clar. Dacă există un lucru pe care l-am învăţat în ultimul an este de a nu acţiona în avans şi de a nu exclude nimic', le-a spus Ben Wallace jurnaliştilor în marja unui summit al Parteneriatului Aukus cu Australia.

Ce vrea Ucraina

Kievul cere F-16 de fabricaţie americană pentru a ajuta la respingerea invaziei declanşate de Rusia împotriva Ucrainei. SUA au indicat anterior că pentru moment nu iau în considerare livrarea de F-16 Ucrainei, dar alte ţări, cum ar fi Polonia, s-au arătat mai deschise în această problemă.

'Sunt foarte deschis pentru a examina orice tip de sistem, nu doar avioane, pentru a aduce acest ajutor Ucrainei', a declarat Ben Wallace.

'Astfel de lucruri nu se întâmplă de la o zi la alta. Dar pot să spun că nu îi vom pune pe ucraineni în pericol', a adăugat el.

Formarea piloţilor ucraineni 'ar lua luni de zile', astfel că 'nu există o baghetă magică în acest conflict oribil', a mai spus el.

Schimbare de optică la Londra

Downing Street a părut până acum să excludă trimiterea de avioane de luptă Ucrainei. Aparatele Typhoon şi F-35 sunt 'extrem de sofisticate şi este nevoie de luni pentru a învăţa să le pilotezi, credem că nu este practic să trimitem aceste avioane în Ucraina', declarase marţi un purtător de cuvânt al premierului Rishi Sunak.

Marea Britanie a declarat luna trecută că intenţionează să trimită tancuri în Ucraina la sfârşitul lunii martie, după ce a devenit prima ţară care a promis blindate grele, respectiv 14 tancuri Challenger 2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.