Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avion prăbuşit la graniţa Turciei. Zeci de morţi şi răniţi

avion prabusit

Un avion de luptă sirian s-a prăbuşit în centrul comercial aglomerat al oraşului Ariha, situat în nord-vestul ţării, lângă frontiera cu Turcia, şi aflat sub controlul rebelilor islamişti, accidentul provocând decesul a cel puţin 12 persoane şi rănirea altor câteva zeci, transmit Reuters şi AFP, citând Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), care a indicat drept cauza a prăbuşirii o defecţiune tehnică. 

'Avionul s-a prăbuşit în timp ce bombarda un cartier din centrul oraşului Ariha', din provincia Idleb, cucerită de rebeli pe 28 mai, a indicat Rami Abdel Rahman, directorul OSDH. Potrivit acestuia, 'avionul zbura la joasă altitudine atunci când a intervenit o defecţiune tehnică'. Zeci de persoane au fost rănite, a mai declarat Abdel Rahman. 

OSDH, care dispune de o largă reţea de surse pe teritoriul Siriei, nu a putut preciza câte dintre victime au murit la sol din cauza prăbuşirii avionului şi câte în loviturile aeriene care au precedat-o. Conform agenţiei Xinhua, care citează surse locale, numărul morţilor ar fi de cel puţin 25. 

Nu există deocamdată o reacţie din partea armatei siriene. 

Avioanele militare siriene, principala armă a regimului în războiului împotriva insurgenţilor, au cunoscut mai multe accidente sau au fost doborâte de rebeli. La mijlocul lunii ianuarie, cel puţin 35 de militari şi-au pierdut viaţa după ce un avion militar s-a prăbuşit accidental în provincia Idleb, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.