Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocații lui Carlos Ghosn au acuzat guvernul japonez că a conspirat împotriva clientului lor, împreună cu procurorii și conducerea Nissan

autoblog.md
carlos ghosn

Avocații lui Carlos Ghosn au acuzat guvernul japonez că a conspirat împotriva clientului lor, împreună cu procurorii și conducerea executivă a Nissan, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Pensiile și salariile sunt vizate- Măsurile propuse de noul Guvern

Ghosn, care a fost arestat anul trecut pentru pentru că a încălcat conduita financiară, se confruntă cu mai multe acuzații în Japonia. Avocații săi spun că instanța din Tokyo ar trebui să renunțe la toate acuzațiile împotriva sa din cauza „acţiunilor ilegale” ale procurorilor.

Cazul procurorilor ar fi fost „motivat politic” și ar cuprinde anumite „acțiuni ilegale” care ar fi fost comise de către procurori, potrivit avocaţilor lui Ghosn.

"Urmărirea penală împotriva lui a rezultat dintr-o înțelegere între procurori, oficialii guvernamentali de la Ministerul Economiei, Comerțului și Industriei și directorii de la Nissan, care au format un grup de lucru secret pentru a suspenda acuzațiile de infracțiuni", au spus avocații.

Aceștia au spus că obiectivul era să-l îndepărteze pe Ghosn din funcția sa de șef al alianței Renault-Nissan pentru a-l împiedica să fuzioneze cele două companii, fapt „care ar fi amenințat autonomia uneia dintre bijuteriile industriei japoneze sub pavilionul francez”.

Citește și: E oficial- Vom avea parte de mai multe zile libere

Carlos Ghosn este cercetat în privinţa faptului că ar fi profitat de averile companiilor Nissan și Renault de-a lungul mai multor ani.

Nissan a refuzat să comenteze când a fost contactat de BBC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.