Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocat celebru trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Doru Bostina

Doru Bostina Doru Bostina

Avocatul Doru-Cătălin Boștină a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală, alături de alte patru persoane. Toți cei 5 inculpați se află în libertate.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București susțin, în rechizitoriu, că avocatul Doru Boștină a înregistrat în evidențele contabile ale societății de avocați pe care o coordonează, în perioada septembrie 2012-aprilie 2013, 7 facturi fiscale privind operațiuni fictive. Este vorba despre achiziții de servicii de la S.C. S.T. SRL, puse la dispoziție de către administratorul acestei firme, Alexandru Cucu, de asemenea trimis în judecată. Anchetatorii spun că prin această modalitate Doru Boștină s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale în cuantum de 1.677.048 lei, reprezentând impozit pe venit și TVA de plată.

„În perioada iunie 2011 — septembrie 2013, în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul RĂDUCANU MIHAI, în calitate de administrator la SC W SRL, SC E.S. SRL și SC C.S. SRL a înregistrat în evidențele contabile ale acestor societăți 33 facturi fiscale privind operațiuni fictive, respectiv achiziții de servicii provenind de la SC D.S.C. SRL și S.C. S.T. SRL, modalitate prin care s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat de către cele 3 societăți, în cuantum total de 1.254.488 lei, compus din impozit pe profit și TVA de plată. În realizarea activității infracționale inculpatul RĂDUCANU MIHAI a beneficiat de sprijinul inculpaților CUCU ALEXANDRU și TUDORICĂ MIHAI, care i-au pus la dispoziție, în perioada menționată, cele 33 facturi fiscale privind operațiunile fictive, înregistrate în contabilitatea societăților pe care le administra.

În perioada ianuarie 2012 — septembrie 2013, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul ȚENTEAN IRONIM, în calitate de asociat și administrator în fapt al SC C.I.G. SRL, a înregistrat în evidențele contabile 16 operațiuni comerciale fictive, constând în achiziții de servicii de la SC S.T. SRL, beneficiind de sprijinul inculpatului CUCU ALEXANDRU, care i-a pus la dispoziție documentele financiare fictive, prin această modalitate sustrăgându-se de la plata datoriilor fiscale în cuantum de 1.329.360 lei, reprezentând impozit pe profit și TVA de plată.

În perioada aprilie 2011 — septembrie 2013, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul TUDORICĂ MIHAI-ALEXANDRU, în calitate de asociat și administrator în fapt al SC S.R.A.C. SRL, a înregistrat în evidențele contabile 13 operațiuni comerciale fictive, constând în achiziții de servicii de la SC D.S.C. SRL și SC S.T. SRL, beneficiind de sprijinul inculpatului CUCU ALEXANDRU, care i-a pus la dispoziție documentele financiare fictive, prin această modalitate sustrăgându-se de la plata datoriilor fiscale în cuantum de 215.550 lei, reprezentând impozit pe profit și TVA de plată.”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

Potrivit sursei citate, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra sumei totale de 1.341.605 lei, „în vederea recuperării prejudiciului cauzat de inculpatul Țentean Ironim, suma fiind consemnată la dispoziția organelor judiciare de către partea responsabilă civilmente SC C.I.G. SRL”. În timpul urmăririi penale, Doru Boștină, Mihai Răducanu  și Mihai-Alexandru Tudorică  au recuperat în cea mai mare parte prejudiciul, prin achitarea sumei totale de 3.283.953 lei.

Dosarul a fost trimis, spre soluționare, la Curtea de Apel București.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.