Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocat din Argeș, reținut pentru trafic de influență

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Un avocat din cadrul Baroului Argeș a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA pentru trafic de influență. Acesta ar fi cerut 10.000 de euro unei persoane pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra judecătorilor din ÎCCJ.

Procurorii DNA Pitești au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de miercuri, a unui suspect, avocat în cadrul Baroului Argeș, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență, potrivit mediafax.

În ordonanța procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că în primăvara anului 2019, suspectul ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză), condamnată într-un dosar penal la o pedeapsă cu închisoarea în regim de detenție, suma de 10.000 euro, pe care ar fi primit-o efectiv, în perioada aprilie-iulie 2019, prin mai multe transferuri făcute prin intermediul sistemului „Western Union”.

„Banii respectivi ar fi fost pretinși de suspect pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra judecătorilor din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție și că-i va determina pe aceștia să adopte o soluție de admitere a recursului în casație pe care martorul, prin intermediul avocatului, urma să o exercite”, arată procurorii.

Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.

Joi, după punerea în mișcare a acțiunii penale, avocatul urmează să fie prezentat Curții de Apel Pitești cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.