Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocat din Baroul Constanţa, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă

www.cugetliber.ro
justiție, judecată

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Tiberiu Bogdan Ionescu, avocat din cadrul Baroului Constanţa, pentru trafic de influenţă şi favorizarea făptuitorului, după ce a cerut bani ca să obţină informaţii care să stea la baza unui denunţ pentru ca o persoană cercetată să beneficieze de reducere a limitelor de pedeapsă.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi ŞTIRI PE SURSE, în perioada mai - iunie 2016, Tiberiu Ionescu a pretins de la o persoană cercetată pentru şantaj şi proxenetism (martor în cauză), printr-un intermediar, suma de 1.000 euro, din care a primit efectiv suma de 3.800 lei. 

"Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de inculpat în schimbul influenţei pe care a afirmat că o are asupra unor lucrători de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa, pe care îi poate determina să îi furnizeze informaţii legate de comiterea unor infracţiuni de trafic de droguri aflate în instrumentare. Informaţiile respective urmau să stea la baza unui denunţ pe care martorul trebuia să-l depună la unitatea de Parchet şi astfel să beneficieze de cauzele de reducere a limitelor de pedeapsă, prevăzute în legislaţia specială", susţin procurorii. 

DNA precizează că, în aceeaşi perioadă, inculpatul chiar i-a furnizat persoanei respective "informaţiile" promise care, însă, nu au avut finalitatea aşteptată de martor, nefiind reale. 

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui autoturism ce aparţine inculpatului. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa cu propunere de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.