Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocata Ingrid Mocanu aruncă în aer reportajul manipulator de la Recorder:Nici ăla cu valiza găsită cu documentele/pozele lui Dragniiia n-a fost atât de penibil

captura România TV
Ingrid Mocanu

Un reportaj publicat pe site-ul recorder.ro, catalogat drept manipulator de elita intelectuală, a stârnit vâlvă în mediul online între politicienii USR și votanții acestora, recunoscuți anti-clericali, îndeosebi anti-ortodoxie și ortodocși.

Avocata Ingrid Mocanu, fostă directoare în Ministerul Justiției și expertă în drept, a analizat alegațiile din materialul jurnalistic. Mocanu explică în amănunt ce obligații are Biserica Ortodoxă și punctează că Patriarhul Daniel a luat decizii care nu erau obligatorii tocmai pentru a transparentiza toate lucrările cu bani publici.

Citește și: Vasile Bănescu, reacție dură la reportajul Recorder: 'Un decerebrat anticlericalism, o patologică fobie la BOR'

”Am văzut reportajul Recorder. Cel mai prost de până acum. Nici ăla cu valiza găsită pe câmp cu documentele/pozele lui Dragniiia în ea nu a fost atât de penibil.

Adică? Un reporter se ”infiltrează” și probează că bisericile nu fac ”licitații” corecte. Păi de ce să facă vreuna? Sunt ONG - uri (ONG - urile haștagiste care primesc bani gârlă de la stat au făcut licitații, când aveau acțiuni ”anticorupție” din care Angi și gașca încasau bani?) și nu prevede legea că trebuie să facă licitații. Publicarea de anunțuri în ”Lumina” e o opțiune facultativă a lor.

Citește și: Mihail Neamțu: 'Dacă PF Daniel era măcar cinci ani Prim-Ministru al României, aveam azi și catedrale, dar și spitale, școli sau autostrăzi'

Și de ce este vina bisericii, BOR-ului că unii vin și se oferă să le obțină bani publici/europeni sau de care or fi, cu condiția să lucreze ei pentru banii ăia? Păi care ar fi opțiunea bisericii? Să nu ia banii ăia și să ne cadă bisericile în cap?

A fost cineva la mănăstirile din Bucovina înainte și după ce au fost renovate cu bani europeni? Nu? Atunci ”mucles”! Acolo s-au făcut minuni reale, s-au renovat drumuri și s-a ridicat zona. Dacă nu se băgau zeci de milioane de euro (poate sute) acum aveam niște lăcașuri scorojite care ne picau în cap.

Citește și: Un profesor universitar demolează manipularea reportajului Recorder: În cazul reporterului, nu există o scuză: lipsa de documentare denaturează grav concluziile

Are cineva vreo vină pentru ce se întâmplă cu aceste fonduri? DA! Dar nu biserica, ci fix ”autoritățile” proslăvite de genul acesta de reporterași: procurorii care nu îi sancționează pe cei care nu oferă fonduri fără a fi posibilă sifonarea lor.

Că altfel, să pretinzi de la ”Marele Alb” să ne păzească și de Cel Viclean și de Cel Hoț, deși nu are asta în fișa postului, e extrem de ușor.

Citește și: Preotul Visarion Alexa, despre manipulările din reportajul Recorder: 'Mizerie și nesimțire varsă 'jurnaliștii' peste acest om care lasă ceva României'

Da, eu sunt de acord ca banii să meargă la biserici, cu riscul obținerii unor profituri de către constructori (era vorba de un profit al constructorului de 10-15%, mult mai puțin decât furturile din terenuri de fotbal în pantă), decât să meargă toți sifonați prin buzunarele șmecherilor și fără a se construi nimic. Și da, cineva trebuie să facă și proiectele alea, că doar n-or umbla părinții/preoții sau Marele Alb pe la facultăți de arhitectură să poată crea ceva.

De ce statul nu a reglementat așa ceva, într-un stat în care 90% suntem creștini? Bună întrebare!

#avețicevotați

#europanevreaatei”, e mesajul avocatei Ingrid Mocanu.

Citește și: ULTIMA ORĂ Decizia luată de Patriarhul Daniel, după reportajul de la Arhiepiscopia Bucureștilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.