Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocaţii baschetbalistei americane Brittney Griner au declarat că speră într-o judecată 'îngăduitoare' pentru clienta lor

www.marca.com
brittney griner

Avocaţii baschetbalistei americane Brittney Griner, închisă şi judecată în Rusia pentru contrabandă de droguri, au declarat marţi că speră într-o judecată "îngăduitoare" pentru clienta lor, informează AFP.

În vârstă de 31 de ani, această jucătoare de 2,06 metri, considerată una dintre cele mai bune din lume, este judecată după ce a fost arestată în luna februarie la sosirea pe aeroportul moscovit Şeremetievo, când în posesia unor ţigări electronice şi a unui "lichid care prezenta un miros special" de ulei de canabis, conform serviciului federal al vămilor ruse.

Jucătoarea, care riscă până la 10 ani de închisoare, a pledat vinovată la începutul lunii iulie, susţinând în acelaşi timp că a strecurat acest lichid în bagajele sale pe care le-a făcut în grabă, potrivit Agerpres.ro.

Având în vedere un "număr mare de circumstanţe atenuante (...), sperăm într-o judecată destul de îngăduitoare", a declarat marţi pentru presă unul dintre avocaţii săi, Aleksandr Boikov, după o nouă audiere la tribunalul din Himki, la periferia Moscovei.

El a subliniat că şi în Statele Unite, unde Brittney Griner avea canabis pe bază de reţetă de la medicul său, ea îl lua doar "ocazional" pentru calmarea durerilor, rezultatul accidentărilor suferite în timpul carierei sale sportive.

Potrivit lui Mihail Tetiuşkin, un expert medical care lucrează cu echipa apărării, canabisul, a cărui utilizare medicală este interzisă în Rusia, este utilizat pe scară largă în scopuri medicale în întreaga lume.

Potrivit unei reprezentante a ambasadei SUA la Moscova, Elisabeth Rood, care a asistat la audiere, baschetbalista, închisă de aproximativ cinci luni, "se simte cât se poate de bine".

Baschetbalista lui Phoenix Mercury venea în Rusia pentru a juca aici în timpul extrasezonului american, o practică obişnuită pentru sportivele din WNBA care câştigă adesea mult mai bine în străinătate decât acasă.

Preşedintele american Joe Biden a făcut din eliberarea sa o "prioritate" după ce a fost acuzat că nu a făcut suficient în această problemă.

Această afacere se înscrie într-un context de puternice tensiuni bilaterale legate de conflictul din Ucraina, mulţi observatori suspectând Rusia că ar folosi acest caz pentru un viitor schimb de prizonieri cu Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.