Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocații lui Dodon sar la 'gâtul' procurorului de caz! Cer recuzarea acestuia: 'Ar putea avea legătură cu persoane din partidul de guvernământ'

Inquam Photos / Andrei Mardari
Igor Dodon

Avocații fostului președinte al Republicii Moldova cer recuzarea procurorului în acest caz, informează avocatul Nikolai Posturusu. Cerința va fi făcută publică în cadrul unei ședințe de judecată, a explicat el.

"Petro Yarmalyuk, care conduce acest caz, este un tânăr procuror care nu are experiența și competența necesare pentru astfel de cazuri. A fost numit șef al unui grup de zeci de procurori, ofițeri și anchetatori. În același timp, avem informații că procurorul ar putea avea legătură cu persoane din partidul de guvernământ. Autoritatea Națională de Integritate are și "câteva întrebări". În acest caz, ar trebui numit un procuror în cazul fostului președinte, în legătură cu care nu va exista nicio îndoială cu privire la implicarea sa în vreun partid politic", a subliniat Posturusu, citat de agenția rusă Interfax.

El a mai precizat că "dosarul penal împotriva fostului președinte Igor Dodon este construit în așa fel încât nimeni din sistemul judiciar să nu îndrăznească să-și exprime o altă opinie".

"Asistăm deja la un astfel de proces: o persoană a fost acuzată, iar restul este o chestiune de tehnologie. Există o mulțime de politici aici, iar cazul este structurat în așa fel încât niciunul dintre lucrătorii din justiție nu va îndrăzni să-și exprime o opinie diferită de aceasta. Acuzațiile de îmbogățire ilegală pot fi aduse împotriva oricărui procuror și judecător care încearcă să iasă din situația trasă la nivel politic", a spus Posturusu.

În opinia sa, presa este în proces de "demonizare și dezumanizare" a lui Dodon.

Vezi și: Avocatul lui Igor Dodon: Aici este mai multă politică decât a face dreptate

Vezi și: Igor Dodon se apără, spunând că acuzațiile sunt superficiale: Banii din casa mamei provin din vânzări .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.