Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon se apără, spunând că acuzațiile sunt superficiale: Banii din casa mamei provin din vânzări

captură facebook
Igor Dodon arest

Liderul de onoare al PSRM, Igor Dodon, susține că învinuirile care i se aduc sunt superficiale, false și vor fi respinse de orice instanță. Totodată, fostul șef de stat a explicat proveniența banilor găsiți în urma perchezițiilor.

Acesta a menționat că la casa în care locuiește cu familia, din sectorul Buiucani al capitalei, procuroriii nu au depistat „decât câteva mii de euro care au confirmare documentală și provin din veniturile mele salariale (peste 1 milion de lei în ultimele 12 luni)”, transmite Unimedia.info.

„Referitor la acuzațiile și învinuirile care mi se aduc – ele toate sunt superficiale, false, fără probe serioase și vor fi respinse de orice instanță de judecată independentă, nu capturată politic. Cât privește învinuirea de îmbogățire ilicită, procurorii încearcă să demonstreze acest lucru prin rezultatele perchezițiilor efectuate la domiciliul meu și al rudelor mele. Contrar speculațiilor și a interpretărilor propagandistice lansate și promovate de mass-media aservite puterii, vreau să fac câteva concretizări:

• La domiciliul meu (casa de la Buiucani) nu au fost depistate decât câteva mii de euro care au confirmare documentală și provin din veniturile mele salariale (peste 1 milion de lei în ultimele 12 luni). A fost găsită și o recipisă semnată de soția mea, pentru un set de mobilier, în baza unui avans legal oferit și stins transparent. Această recipisă a fost fotografiată pe ascuns de unul din membrii grupului de urmărire penală și aruncată în mass media în 5 minute. Înțeleg că pe acest incident nu s-a autosesizat nimeni. Celelalte insinuări, nu corespund realității și vor fi ușor demontate în cadrul procesului de judecată.

• La mama mea (la Sadova) au fost depistate mijloace bănești ce îi aparțin, inclusiv de la vânzarea unor active ale rudelor, fapt ce va fi legal documentat și demonstrat. Declar pe propria răspundere că nu dețin, direct sau prin persoane interpuse, active mobile și imobile în satul Sadova.

Declar că familia mea nu deține imobile în satul Molovata Veche, iar toate cele lansate în spațiul mediatic afiliat puterii nu corespund realității, ceea ce va fi demonstrat foarte ferm în procesul de judecată. Astfel reconfirm încă o dată că nu am alte imobile, active, venituri, afară de cele declarate public, iar acest proces, inclusiv acest capăt de acuzare îl consider a fi un pretext inventat, pentru inițierea răfuielii politice din partea doamnei Maia Sandu, care dorește cu orice preț să înlăture principalul oponent politic.

Învinuirile care se referă la pretinsele acte de corupție, primirea mitei, finanțarea ilegală a partidului, precum și aberanta acuzare de trădare de patrie, ele toate sunt nefondate și se bazează pe înregistrările video făcute ilegal (deci nu pot fi probe în judecată) de către Plahotniuc în iunie 2019, când Moldova a trecut prin una din cele mai mari provocări – lupta directă cu regimul oligarhic, care capturase toate instituțiile statului, fenomen ce se repetă, din păcate, și sub conducerea Maiei Sandu”, a menționat Dodon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.