Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocaţii lui Donald Trump au prezentat un apel la decizia justiţiei privind predarea declaraţiilor fiscale către Congres

smartradio.ro
donald trump

Avocaţii fostului preşedinte american Donald Trump au prezentat un apel la decizia din această săptămână a justiţiei potrivit căreia firma sa de contabilitate trebuie să predea unele dintre declaraţiile sale fiscale către o comisie a Camerei Reprezentanţilor a Congresului american, transmite joi Reuters.

Avocaţii au declarat că vor solicita Curţii de Apel din Washington DC să revină asupra deciziei de miercuri luate de un judecător de la nivel de tribunal, potrivit Agerpres.ro.

Decizia luată de judecătorul districtual Amit Mehta se referă la procesele intentate fostului preşedinte de o comisie a Camerei Reprezentanţilor responsabilă pentru chestiuni fiscale care în 2019 a emis prima dată o citaţie privind declaraţiile fiscale ale lui Trump.

Judecătorul Mehta a declarat că firma de contabilitate a lui Donald Trump, numită Mazars, trebuie să predea comisiei respective o parte a documentelor sale fiscale.

Democraţii, care deţin controlul în Congres, încearcă de ani de zile să obţină secretele fiscale ale celui de-al 45-lea preşedinte al SUA, primul începând din anii '70 care a refuzat mereu să-şi publice declaraţiile fiscale, în contextul în care miliardarul a făcut din averea sa un argument al campaniei electorale.

Chiar înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020, The New York Times a publicat o anchetă bazată pe 20 de ani de date fiscale privindu-l pe fostul magnat al imobiliarelor şi grupul său. Potrivit publicaţiei, el nu a plătit decât 750 de dolari impozit federal în 2016 şi nimic în zece din cei 15 ani precedenţi, declarând pierderi mai mari decât câştigurile.

Donald Trump a denunţat "informaţii false" şi a dat asigurări că a "plătit multe impozite", fără a furniza alte amănunte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.