Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocaţii lui Vlad Filat cer anchetarea penală a lui Ilan Şor

vlad filat

Avocaţii fostului premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, au cerut marţi Curţii de Apel să sesizeze organele competente pentru a-l cerceta penal pe primarul oraşului Orhei, Ilan Şor, martor în dosarul de învinuire a lui Filat, pentru refuzul acestuia dintâi de a face declaraţii în acest dosar, informează IPN şi Radio Chişinău. 'Ilan Şor a refuzat să facă declaraţii invocând un articol care spune că martorul are dreptul să refuze să facă declaraţii dacă aceste mărturii contravin intereselor sale. Avem mari semne de întrebare privind sinceritatea şi credibilitatea acestui martor şi am solicitat Curţii de Apel să dispună sesizarea organelor competente. Astăzi am trecut la cercetarea documentelor şi probelor apărării', a comunicat avocatul Igor Popa după şedinţa de marţi, 25 octombrie.

La şedinţă a fost adus Ion Rusu, cumnatul lui Vlad Filat şi administratorul companiei 'Caravita', vizate în dosar. Ion Rusu a refuzat să facă declaraţii. 'Readuc aminte că Ion Rusu este martorul acuzării, noi l-am invitat doar pentru ca instanţa de apel să se convingă că martorul Rusu nu aduce nicio incriminare lui Vlad Filat', a spus Popa. Avocatul a adăugat că la următoarele şedinţe vor avea loc audieri importante, inclusiv a unor martori din Federaţia Rusă. Următoarea şedinţă de judecată în acest dosar va avea loc vineri, 28 octombrie. Prin decizia Judecătoriei Buiucani din 27 iunie, Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de detenţie şi plata unei amenzi în valoare de 60.000 de lei moldoveneşti. De asemenea, magistraţii au dispus confiscarea bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite, în valoare de 791 de milioane de lei.

Fostul premier a fost condamnat pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă pornind de la un autodenunţ al lui Ilan Şor în care acesta afirma că i-a oferit lui Vlad Filat, pe timpul când acesta era premier, bani şi cadouri în sumă de circa 250 de milioane de dolari în schimbul unor servicii guvernamentale. Vlad Filat pledează nevinovat, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.