Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Elenei Udrea a cerut ÎCCJ să grăbească judecata suspendării executării pedepsei: DNA, acuzată de obstrucționarea justiției

facebook.com
Elena Udreaa

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a depus o cerere la ICCJ prin care solicita preschimbarea termenului la care ar urma să se judece contestatia in anulare, urmând a se dezbate, in prima faza, cererea de suspendare a executarii pedepsei.

"Facem o mișcare normala. Am facut o cerere de preschimbare de termen in dosarul Elenei Udrea si am justificat o pe urgenta privind solutionarea cauzei avand in vedere inechitatea creata ca urmare a pronuntarii in alte cauze. Avand in vedere ca DNA a solicitat dosarul de fond al cauzei pe 3 dec,ICCJ a inaintat cu celeritate pe 4 decembrie. Pe 18 decembrie,ICCJ a solicitat sa fie restituit dosarul pentru a fi judecat pe 19. DNA nu a inteles sa se supuna dispozitiilor instantei si chiar procurorul de sedinta a cerut amanrea cauzei pentru lipsa dosarului. Mi se pare ca acest aspect e unul foarte grav. Dosarul solicitat e o veritabila fapta de obstructionare a justitiei. Tocmai ICCJ, care e chemata de lege sa asigura aplicarea unei practici unitare, in cele trei completuri a pronuntat solutii diferite, in doua dintre ele a fost amanata, dosarul nostru si cel al lui Breazu, iar la Completul 2, instanta a dat o solutie de admitere in principiu de suspendare si punere in libertate", a declarat Veronel Rădulescu la ICCJ.

Citeste si Victorie la ÎCCJ pentru Dinu Pescariu și Claudiu Florică: Cei doi oameni de afaceri pot părăsi țara

Instanta a amanat, ieri, dezbaterile privind contestatia in anulare a Elenei Udrea pentru 28 ianuarie. Pe de altă parte, contestatia Alinei Bica a fost admisa in principiu, pedeapsa ei fiind suspendata pana la o decizie pe fond.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.