Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul fostei soții al lui Liviu Dragnea salută decizia ÎCCJ

Toni Neacsu

Toni Neacșu, avocatul Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Dragnea, a declarat miercuri că susține cererea făcută de avocatul Floarei Alesu și a precizat că din dosar reiese că a existat o cooperare între SRI și Mnisterul Public în  instrumentarea acestui caz.

„La acest moment nu se cunoște în ce constă exact această cooperare - bănuim că a fost făcută în baza protocolului declasificat în 30 martie și adresa de azi urmează să lămurească exact acest aspect: dacă a existat cooperare și în ce a constat aceasta", a spus Toni Neacșu.

Emanuel Ungureanu vrea să-l 'ÎNGROAPE' definitiv pe Mihai Lucan: Denunțătorul medicului a anunțat că depune noi probe la DIICOT

În sala de judecată, avocatul Floarei Alesu le-a cerut magistraţilor trimiterea unei adrese către DNA prin care să se solicite procurorilor anticorupţie să spună în ce a constat cooperarea DNA - SRI în instrumentarea acestui dosar. 

"Am o adresă în care procurorul şef de direcţie spune că beneficiar secundar este UM 9060 a SRI din Alexandria. Solicităm să cereţi DNA şi SRI în ce a constatat cooperarea dintre aceste instituţii în instrumentarea acestui dosar. Prevăd chestiuni care pot privi legalitatea urmăririi penale. În protocoalele de cooperare DNA - SRI se spune la articolul 2 că se creează echipe comune şi că SRI acordă procurorilor asistenţă tehnică de specialitate. Apărarea are dreptul să vă ceară eliminarea probelor care nu au fost administrate legal", a spus avocatul Floarei Alesu.

Magistraţii  ÎCCJ au admis cererea şi au solicitat DNA să spună dacă a existat o cooperare cu SRI în instrumentarea acestui dosar. 

„Încuviinţează trimiterea unei adrese la DNA. Dacă a existat o cooperare între cele două instituţii, dacă există şi alte documente aflate în custodia celor două instituţii şi, în caz afirmativ, să ne fie înaintate şi să se comunice în ce a constat, concret, această cooperare în legătură cu instrumentarea dosarului", a anunţat preşedintele completului, judecătorul Ştefan Pistol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.