Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul organizatorului atentatelor de la 11 septembrie 2001 exclude închiderea Guantanamo

ENDURING FREEDOM

Avocatul 'creierului' autoproclamat al atentatelor de la 11 septembrie 2001 a declarat luni, la Doha, că preşedintele american Donald Trump este foarte serios în intenţia sa de a repopula închisoarea de la Guantanamo cu suspecţi de terorism, relatează AFP. Şansele de a închide centrul de detenţie, aşa cum şi-a dorit fostul preşedinte american Barack Obama, sunt prin urmare tot mai îndepărtate, a declarat David Nevin, avocatul lui Khaled Sheikh Mohammed, reţinut în prezent la închisoarea de la Guantanamo.

'Preşedintele nostru şi-a exprimat intenţia de a menţine deschis Guantanamo şi de a aduce aici mai mulţi deţinuţi. Eu iau în serios cuvintele lui', a declarat Nevin în cadrul unei conferinţe privind drepturile omului organizată în capitala Qatarului. La sosirea sa la Casa Albă în 2009, preşedintele Barack Obama a promis închiderea Guantanamo, însă nu a putut face acest lucru în principal din cauza opoziţiei Congresului, dominat de republicani.

Închisoarea, situată într-o bază navală din Cuba, găzduieşte în prezent 41 de deţinuţi (faţă de 242 la începutul primului mandat al lui Obama). Ea reprezintă, pentru mai multe state ale lumii, excesele luptei antiteroriste condusă de SUA după atentatele de la 11 septembrie 2001, revendicate de Al-Qaida şi în care au fost ucişi aproape 3.000 de oameni. Recent, David Nevin a declarat că Khalid Sheikh Mohammed i-a scris fostului preşedinte Obama o scrisoare în care spunea că 11 Septembrie a fost rezultatul politicii externe a Statelor Unite, care a provocat, în opinia sa, moartea multor oameni nevinovaţi, conform Agerpres.

Sheikh Mohammed a început să scrie în 2014 această scrisoare de 18 pagini, adresată 'capului şarpelui, Barack Obama', liderul 'naţiunii opresiunii şi tiraniei', a afirmat Nevin, care a furnizat AFP o copie a scrisorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.