Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului a anunţat că s-a autosesizat în cazul sistării indemnizaţiei pentru două persoane cu handicap grav

avocatul poporului temp

Avocatul Poporului a anunţat, joi, că s-a sesizat din oficiu după ce în presă a fost prezentat cazul unui jurnalist infirm care îşi ajută fratele bolnav, ambii fiind persoane cu handicap grav cărora le-a fost sistată indemnizaţia.

Potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului transmis Agerpres, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a articolului 50 din Constituţia României privind protecţia persoanelor cu handicap.

"Conform articolului publicat de cotidianul Adevărul, cei doi fraţi, persoane cu handicap, locuiesc de câteva luni într-o cameră de hotel din Piteşti plătită din mila unor oameni. Ultimul domiciliu a fost în Bucureşti, însă Direcţia de asistenţă socială a Primăriei Sectorului 6 a refuzat să le acorde indemnizaţia de handicap, cu motivarea că certificatul de încadrare în grad de handicap grav nu mai este valabil, deşi certificatul este nerevizuibil, întrucât încadrarea în gradul grav de handicap este permanentă", se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, cei doi au părăsit domiciliul din Bucureşti din cauza lipsei mijloacelor de întreţinere, stabilindu-se în municipiul Piteşti. Ei nu au avut posibilitatea de a fi primiţi în spaţiu în vederea stabilirii domiciliului în Piteşti în actul de identitate, astfel încât să poată beneficia de drepturile legale.

Cazul jurnalistului Remus Ştefan, născut fără un braţ şi fără gamba de la un picior, a fost prezentat de mai multe publicaţii. Bărbatul îl are în grijă pe fratele său, diagnosticat cu grave probleme psihice, iar în ultimii cinci ani s-a descurcat extrem de greu din punct de vedere financiar, ca urmare a pierderii indemnizaţiilor de handicap.

Remus Ştefan a cerut sprijin la începutul acestui an printr-o scrisoare deschisă, în care prezenta situaţia în care se află el şi fratele său.

"Nu scriu toate acestea din perspectiva unei persoane cu deficienţe fizice sau a celui pentru care sănătatea este preţul firesc plătit ca jertfă, ci din perspectiva celui pentru care dragostea de frate s-a transformat în dragoste pentru fiecare om, aproape sau departe. (...) Tot ce am nevoie este de a locui stabil cu fratele meu şi a putea reveni ca slujitor al scrisului", se arată în scrisoarea deschisă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.