Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului a pus sub monitorizare Universitatea din București - Studenții săraci riscau să fie sancționați

facultatea de drept

Avocatul Poporului a pus sub monitorizare Universitatea din Bucuresti pe toată perioada în care cursurile se vor desfășura online, anunță Andrei Nicolae Popa, reprezentant al studenților de la Facultatea de Drept în Senatul Universității. Acesta a sesizat Avocatul Poporului cu privire la faptul că studenții care nu își permit să-și cumpere laptopuri riscă să fie sancționați pe perioada cursurilor online. În replică, Universitatea București, deși a recunoscut intenția de sancționa studenții săraci, a transmis că va ajuta studenții și nu va aplica sancțiuni pe motiv că studenții nu își permit să achiziționeze un laptop. Avocatul Poporului a dispus monitorizarea Universității pe toată perioada în care cursurile se vor desfășura online.

Răspunsul integral al Avocatului Poporului, AICI! (.pdf)

„Măsura vine ca urmare a sesizării formulate de mine și Constantin-Alexandru Manda cu privire la art. 9, alin (3) din Regulamenrul privind activitatea profesională a studenților Facultății de Drept, prin care studenții sunt obligați să-și asigure mijloacele tehnice necesare participării la cursurile online, în caz contrar aplicându-se sancțiunile de la art. 43 din Regulament (inclusiv exmatricularea).

Practic, dacă ești sărac și nu ai laptop, riști să fii sancționat conform Regulamentului!!!

UB și-a scos cămașa în fața Avocatului Poporului și a jurat pe roșu că nu va exmatricula pe nimeni. Cu toate astea, a spus că "sancțiunile se aplicau gradual, oricum". Ups. Deci, intenția de sancționare exista!

Mai mult, UB a arătat cum ajută ea studenții cu suplimentarea fondului de burse cu 2 milioane lei, în condițiile în care fondul total este de 51,2 milioane lei (și nu, nu e mult pentru o universitate cu 33.767 studenți).

În sfârșit, am reușit, împreună cu colegul Alex Manda, să prevenim o catastrofă educațională - să fii sancționat de Unibersitate pentru că ești sărac.

Mai mult, UB a jurat în fața Avocatului Poporului că orice student care are nevoie de laptop va fi ajutat. A zis UB că va achizitiona 225 de laptopuri.

Așadar, dragi colegi de la UB, nu ezitați să cereți laptopuri UB-ului dacă aveți nevoie (office@g.unibuc.ro). Dacă vă refuză, Avocatul Poporului așteaptă să-l sesizăm”, scrie Andrei Nicolae Popa pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.