Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului dă replica la sesizarea PNL în cazul a două OUG: 'Vom analiza'

avocatul poporului

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat vineri că va analiza sesizarea PNL în legătură cu OUG privind şcolile doctorale şi plafonarea indemnizaţiilor pentru mame, arătând că va încerca să rezolve aspectele invocate de liberali "cât mai repede şi cât şi mai constituţional, legal". 

"În legătură cu memoriul depus astăzi, el se referă în esenţă, cât am reuşit să-l răsfoiesc în câteva secunde, la două OUG, 54 şi 55 de anul acesta, (...) care sunt atacate pe mai multe motive şi anume se invocă faptul că nu ar fi fost convocate în mod legal şi constituţional cele două Camere şi (...) unele elemente extrinseci, respectiv lipsa urgenţei şi a cazurilor excepţionale care să justifice adoptarea unor OUG. Vom analiza toate aceste aspecte şi vom încerca să le rezolvăm cât mai repede şi cât mai constituţional, legal", a afirmat Ciorbea.

Citeşte şi: LOVITURĂ în domeniul sănătăţii. Ministrul Bodog a făcut ANUNŢUL: Când începe producţia de vaccinuri la Institutul Cantacuzino

El a precizat totodată că în legătură cu sesizarea făcută de PNL privind ordonanţa referitoare contractele part-time a solicitat puncte de vedere de la ministerele de Finanţe şi Muncii şi de la confederaţiile patronale şi sindicale reprezentative. 

"Înainte de a şti că domnul preşedinte Orban vrea să-mi facă plângere penală, chiar pe data de 4 august, deci la două zile după ce m-am întors din concediu, am solicitat şi de la Ministerul Finanţelor şi de la Ministerul Muncii pentru că fiind ordonanţă simplă nu are vreo notă de fundamentare şi nu sunt prevăzute argumentele pentru care au fost adoptate acele măsuri şi, de asemenea, am cerut punctul de vedere al confederaţiilor patronale şi sindicale reprezentative. Deja au început să ne trimită şi sperăm ca nu peste multă vreme să avem aceste opinii şi să ne putem pronunţa", a arătat Avocatul Poporului.

Citeşte şi: Record NEGATIV pentru România: Inflaţia, la maximul ultimilor doi ani şi nouă luni

Liberalii au depus, vineri, la Avocatul Poporului cererea de sesizare a CCR cu excepţia de neconstituţionalitate în cazul ordonanţelor de urgenţă privind şcolile doctorale şi plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului. 

"PNL a depus o cerere de sesizare către Avocatul Poporului pentru Ordonanţa 54, cea care se referă la şcolile doctorale, şi pentru Ordonanţa 55, cea care se referă la plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor. Am exprimat mai multe motive în cererea de sesizare, dar în fapt domnul Liviu Dragnea, aşa cum ne-a obişnuit în ultima perioadă, a comis-o din nou. Dumnealui a convocat de la sine putere pe data de 7 august sesiune extraordinară la Camera Deputaţilor, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor s-a întâlnit în data de 8 august, deci lucrurile din acest punct de vedere sunt clare. Ce este îngrijorător este bătaia de joc pe care o arată PSD, un partid aflat la guvernare, faţă de lucruri simple, legi, regulamente şi Constituţie", a declarat prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu, după depunerea cererii la Avocatul Poporului. 

Potrivit acestuia, cererea vizează procedura în care a fost sesizat Parlamentul, punctând că în acest caz s-a încălcat Constituţia.

Citeşte şi: Fost director al DSP, trimis în JUDECATĂ de DNA. Care sunt acuzaţiile .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.