Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului, demers la CCR - Reclamă neconstituționalitatea dintr-o OUG privind indemnizația lunară pentru creșterea copiilor

CCR

Avocatul Poporului a sesizat, luni, CCR cu o excepție de neconstituționalitate a prevederilor din ordonanțat de urgență 111/2010, pe motiv că ar afecta părinții care au în îngrijire un copil bolnav sau cu handicap.

„Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională a României cu excepția de neconstituționalitate referitoare la dispozițiile art. 17 alin. (1) lit. b) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, și consideră că acestea sunt constituționale în măsura în care încetarea plății stimulentului de inserție are loc doar în perioada în care beneficiarul nu mai realizează venituri supuse impozitului, ulterior putând fi reluată plata acestui stimulent”, au transmis reprezentanții instituției într-un comunicat de presă.

PSD a convocat ședința Comitetului Executiv: s-ar pregăti EXECUȚIA campionului la prezidențiale

Avocatul Poporului a constatat că deși părintele beneficiar poate are nevoie doar de câteva zile de concediu pentru îngrijirea copilului bolnav, în această perioadă nerealizând venituri supuse impozitului, el va fi sancționat pentru toată perioada cât mai are de primit stimulentul de inserție, dacă nu ar fi intervenit forța majoră, respectiv îmbolnăvirea copilului.

Astfel, măsura este considerată de către Avocatul Poporului nejustificată, excesivă și disproporționată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.