Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului intervine în scandalul vaccinurilor. Ministerul Sănătății, sesizat

avocatul poporului temp

Avocatul Poporului, în virtutea rolului său de mediator între cetățeni și autoritățile administrației publice, a sesizat Ministerul Sănătății cu privire la criticile aduse de mai mulți petenți proiectului de Lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare în România, proiect aflat în procedura de transparență publică decizională.

Acțiunea Avocatului Poporului este urmarea mai multor petiții primite pe adresa instituției, în care cetățenii criticau prevederi din proiectul de lege sus-amintit și opinau că întregul act normativ este neconstituținal.

Incident ARMAT extrem de GRAV în Capitală

Avocatul Poporului subliniază, totuși, că, potrivit Constituției, nu are drept de inițiativă legislativă, iar, pe de altă parte, în acest moment (în care actul normativ se află în stadiu de proiect), soluționarea petițiilor excede ariei de competență a instituției.

Proiectul de Lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare în România este publicat, actualmente, pe site-ul Ministerului Sănătății, la adresa http://www.ms.ro/wp-content/uploads/2017/04/LEGEA-VACCINARII-10.04.2017-002.pdf , în vederea dezbaterii publice. În context, devin aplicabile prevederile art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.