Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului intră pe fir: ANCHETĂ - MONSTRU după moartea lui Stan Mustață - Sunt angrenați specialiști în tortură

Inquam Photos / Octav Ganea
Ciorbea

Avocatul Poporului pornește o anchetă amplă după ce judecătorul Stan Mustață a murit în condiții suspecte în timp ce era închis.

"Am cerut constituirea unor echipe mixte din două domenii distincte din cadrul instituției. Domeniul pentru Armată, Justiție, Poliție, Penitenciare și Mecanismul național de prevenire a torturii. Din aceste echipe vor face parte și medici. Evident că ne interesează să știm mai exact care au fost motivele pentru care s-a dispus mutarea persoanei private de libertate de la Penitenciarul Rahova la Girgiu și mai apoi, după o zi sau două, la Penitenciarul Jilava. Se spune că transferul a fost făcut la două noaptea", a declarat Victor Ciorbea la România TV.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Dosar penal de moarte suspectă în cazul judecătorului Stan Mustață, deschis de Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti

OFICIAL:

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează anchete la Penitenciarul Rahova, Penitenciarul Giurgiu și Penitenciarul Jilava în legătură cu decesul persoanei private de libertate Stan Mustață.

Potrivit postului de televiziune Antena 3, precum și a mai multor canale mass media, în noaptea de 8 spre 9 august 2018,  o persoană privată de libertate a decedat în Spitalul Carol Davila din București, în urma unui infarct.

Anchetele vizează posibila încălcare a art. 22 și a art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății, motivele transferului, dacă au fost respectate dispozițiile legale cu privire la acesta, starea de sănătate a persoanei private de libertate, precum și contextul în care s-a produs decesul.

Anchetele vor fi efectuate de către Domeniul armată, justiție, poliție, penitenciare în colaborare cu Domeniul privind prevenirea torturii în locurile de detenție, din componența echipei făcând parte și un medic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.